Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Intensivvårdsavdelning Barn

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Avdelning 328, Barnintensivvård, erbjuder barnsjukvård i världsklass till de allra sjukaste barnen och deras familjer. Vi söker en engagerad och närvarande ledare med vilja och förmåga att leda, inspirera och utveckla såväl enhet som medarbetare!

Om din nya arbetsplats

Barn-IVA är en av landets tre intensivvårdsavdelningar för barn. Här arbetar fyra chefer och 130 medarbetare i team för familjecentrerad vård. Vi vårdar barn från nyföddhetsperioden upp till 18 år. Barnen vi vårdar kan bland annat ha råkat ut för svåra trauman, blivit hjärtopererade eller transplanterade. Vi har spetskompetens för att arbeta med alltifrån enklare insatser till det mest avancerade och livsavgörande. Genom att själva vara trygga, metodiska och kompetenta skapar vi trygghet och involverar föräldrarna så att sjukhusvistelsen blir så bra som möjligt. En av våra främsta drivkrafter är att hela tiden utvecklas och vilja bli ännu bättre på det vi gör. Barn-IVA är en del av verksamhetsområdet AnOpIva Neonatal Barn.

För ytterligare inblick i verksamheten, ta gärna del av följande länk (Håll inne Ctrl):
https://vimeo.com/390720279

Om uppdraget

Som vårdenhetschef är du direkt underställd avdelningschefen och har verksamhets-, ekonomi- och personalansvar. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp som består av avdelningschef och tre vårdenhetschefer. I ditt uppdrag leder och fördelar du det dagliga arbetet på avdelningen, tillsammans med övriga vårdenhetschefer. På avdelningen finns assistent som är behjälplig med till exempel bemanning och schemaplanering.

Du förväntas driva utvecklingen av avdelningen och att arbeta för en god arbetsmiljö där medarbetarna är delaktiga och utvecklas.

Om dig

Du har chefserfarenhet inom hälso- och sjukvårdssektorn och det är meriterande om du har erfarenhet av intensivvårds- eller barnsjukvård. Du är tydlig i din kommunikation och känner ett stort engagemang för att leda och utveckla verksamheten. Du har god självkännedom och är trygg i din chefs- och arbetsgivarroll.

Som en extra utmaning kommer du också spela en central roll när vi under våren 2021 flyttar till ett helt nytt barnsjukhus – läs mer om det genom att kolla länken https://youtu.be/pvdPpJnzWd0

Goda möjligheter till utbildning och utveckling erbjuds inom ramen för Sahlgrenska Universitetssjukhusets och Västra Götalandsregionens chefsutvecklingsprogram.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/871
Kontakt
  • Avdelningschef, Susanne Blid Roos, 070-020 79 51
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Malin Bergander, 076-940 28 98
  • Kommunal, Irene Andrén, 072-231 27 55
Publicerat 2020-02-12
Sista ansökningsdag 2020-03-04

Wróć do ofert pracy