Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk Genetik

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Verksamheten

Verksamhetsområdet Klinisk genetik och genomik vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) har totalt cirka 120 medarbetare inom ett stort spann av yrkeskunnande, bland annat läkare, genetiska vägledare, undersköterskor, vårdadministrativ personal, biomedicinska analytiker, sjukhusgenetiker och bioinformatiker. Som kanslist blir du anställd vid sektionen Klinisk genetik och du har läkare, genetiska vägledare (sjuksköterskor/psykolog/kurator), medicinska sekreterare och undersköterskor som kollegor i samma enhet, totalt ca 25 personer. Den laborativa verksamheten utför majoriteten av all genetisk analys inom Västra Götalandsregionen. Vår öppenvårdsmottagning omfattar ca 3000 besök per år med bland annat frågeställning inom ärftlig cancer, information och genetisk vägledning om ovanliga sjukdomar och fosterdiagnostik.

Verksamheten präglas av förändringsarbete och utveckling både avseende arbetssätt och införande av ny kunskap. Laboratorie. och mottagningsverksamheten har ett regionalt uppdrag och omhändertar frågeställningar inom hela det klinisk genetiska området och omfattar såväl barn- som vuxenvård.

Arbetsbeskrivning

Som en av våra två kanslister inom verksamheten med placering inom Klinisk genetik kommer du ha ett omväxlande arbete i ett trevligt arbetslag. För att trivas hos oss skall du uppskatta att arbeta tillsammans i team samt ta eget ansvar. Vi söker nu två personer för att förstärka vårt team! Vi behöver förstärkning såväl inom provtagningskompetens (undersköterska/biomedicinsk analytiker-bakgrund till exempel) som administrativ hantering av genetiska prover som skickas till internationella laboratorier med en koordinerande roll för hela flödet. I arbetet ingår också administrativ hantering av samtliga våra prover, inkommande analyser och provsvar, remisshantering inom mottagningsarbetet, posthantering, kommunikation med remittenter per telefon och andra kommunikationskanaler för att ta emot och lösa olika frågeställningar inom såväl mottagnings- som laboratorieverksamhet. Även fakturering av våra laboratorieanalyser ingår.

Arbetet sker i samarbete med kollegor inom vårt sekretariat samt med läkare, genetiska vägledare och laboratoriepersonal. Vi arbetar tätt ihop och tillsammans utvecklar vi och bedriver god vård inom det klinisk genetiska området. Vi arbetar aktivt med utvecklings- och förbättringsarbete för att utveckla våra roller i verksamheten och uppskattar kreativitet och nytänkande. Vi erbjuder en god arbetsmiljö där alla aktivt tar ansvar för och med varandra. Vi sätter därför stort värde på bra samarbetsförmåga, flexibilitet och positivt tänkande. Vill du vara med och påverka din arbetssituation, ha omväxlande arbetsuppgifter och ha trevligt med dina kollegor, då kommer vi trivas med varandra!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har goda kunskaper i det svenska språket både i tal och skrift. Meriterande är om du har goda datorvanor i Microsoft Office samt Excel. Önskvärt är om du har erfarenhet av laboratorieinformationssystem, fakturahantering samt naturvetenskaplig baskunskap. Du bör tycka om att arbeta i en miljö med varierande arbetsuppgifter och skiftande intensitet. Vi är ett bra team och stor vikt kommer att fästas vid personliga egenskaper såsom god samarbets- och initiativförmåga, flexibilitet och noggrannhet. Även förmåga att anpassa dig till verksamhetens behov är något vi värdesätter.

Intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/870
Kontakt
  • Sektionschef, Lovisa Lovmar, 070-081 67 54
Facklig företrädare
  • Vision, Sandra Novakovic, 070-082 57 02
  • Kommunal, Stefan Skoglund, 031-343 40 13
Publicerat 2020-02-11
Sista ansökningsdag 2020-02-25

Wróć do ofert pracy