Naturbruksförvaltningen, Kompetenscentrum

Med målsättningen - Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet, driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasium, särskola, vuxenutbildning och yrkeshögskola. Naturbruksskolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska yrkeshögskolan fungerar som kompetenscentrum för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet i framkant på skolorna. Naturbruksförvaltningen är en del av Västra Götalandsregionen.

Beskrivning 

Vårt Kompetenscentrum är samlingsnamnet för all projekt- och testverksamhet vi genomför, ofta tillsammans med samarbetspartners. Vårt uppdrag fokuserar på innovation och hållbar utveckling inom lantbruk, djur, livsmedel, energi, skog och pedagogik. 
 
Många av våra projekt handlar om att testa och introducera nya tekniker och arbetsmetoder till näringen, tillexempel i vår testmiljö där nya svenska proteingrödor odlas. Vi har också projekt som utvecklar våra skolors utbildningar i form av exempelvis simulatorstödd undervisning. 
 
Flera av våra projekt har externa finansiärer, t.ex. Vinnova och EU, och vi arbetar ständigt för att hitta nya finansieringsmöjligheter. Vi arbetar i nära samverkan med intressenter inom forskning, utbildning och näringslivet för att nå Västra Götalandsregionens mål att vi ska vara en modell för hållbar landsbygdsutveckling, långsiktigt hållbar livsmedelsförsörjning och samspel mellan stad och land.

Arbetsuppgifter  

Som verksamhetsutvecklare kommer du att vara projektledare, ansvara för stora och små uppdrag, fånga upp och konkretisera idéer från förvaltningen, skapa och skriva projektansökningar, säkra finansiering och administrativt stötta projekt. Du kommer att aktivt bidra till utveckling av förvaltningens testmiljöer och vara delaktig i att göra skolorna till en naturlig mötesplats inom de gröna näringarna. 
 
I rollen som projektledare ansvarar du för att projektet uppnår uppställda mål, framför allt avseende tid, kvalitet, ekonomi och arbetsmiljö. Detta innefattar bland annat att säkerställa att alla berörda har en gemensam och tydlig målbild för projektet, leda och fördela arbetet inom ramen för projektet, fånga upp och besvara uppkomna frågeställningar och kontinuerligt följa upp delleveranser, projektstatus och måluppfyllelse. Projektledaren ansvarar dessutom för leverans av del- och slutredovisningar till projektägare och externa finansiärer samt att bygga upp ett relevant kontaktnät. I flertalet projekt kommer du även vara delaktig i utförande av projektaktiviteter. 
 
Du ska aktivt verka för att skapa ett gott och kreativt arbetsklimat och stimulera nytänkande. 

Kvalifikationer  

Du har gedigen erfarenhet kring projektledning, gärna inom EU-projekt. Meriterande är om du har en teknisk utbildning, har kunskaper och/eller erfarenhet av lant- och skogsbruk och gärna ett etablerat kontaktnät inom de gröna näringarna. Dessutom är det meriterande om du har en god förmåga att sammanställa presentera information både muntligt och skriftligt på svenska och engelska. 
 
Som person är du strukturerad, analytisk, kommunikativ och driven. Du får saker att hända. Du inger förtroende och har god förmåga att skapa nätverk, coacha och motivera medarbetare, leda möten och koordinera aktiviteter med flertalet inblandade organisationer. Du är öppen, nyfiken och tycker om att träffa nya människor i nya miljöer. Dessutom har du ett genuint intresse för de gröna näringarna och en stor miljömedvetenhet.  
 
Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och förmåga att se behov och möjligheter i ändrade omständigheter, samt förstå nyttan av samarbeten med andra inom och utanför den egna organisationen. 
 
Arbetsspråk är svenska och engelska.

Personliga egenskaper

Tjänsten är en tillsvidaretjänst med placeringsort Skara. B-körkort för manuellt växlad bil är ett krav. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden så tveka inte med att skicka in din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/724
Kontakt
  • Paula Bäckman, 0700825667
Facklig företrädare
  • Christian Valsamidis, SACO, 0700822957
  • Emma Salquist, Vision , 0700823499
  • Johan Sipola, LR/Naturvetarna, 0725108483
Publicerat 2020-02-10
Sista ansökningsdag 2020-03-04

Wróć do ofert pracy