Regionhälsan, Psykologenheten för mödra- och barnhälsovård Fyrbodal

Regionhälsan är en förvaltning i regionen. Våra verksamheter har en stor bredd med inriktning regiongemensamma vårdverksamheter och hälsofrämjande nära vård. Nu har du möjlighet att bli en del av oss och vara med på vår spännande uppstart och utveckling.

Vill du vara en del av och utveckla psykologverksamheten i Fyrbodal? Vi söker nu en psykolog till vår mottagning i Uddevalla med möjlighet att tjänstgöra i intilliggande kommuner. 

Om oss

Psykologenheten för mödra- och barnhälsovård i Fyrbodal är tillsammans med övriga enheter i regionen en verksamhet i utveckling. Enheten är organiserad inom Hälso- och specialistvård barn och unga. Tillsammans är vi fem psykologenheter i regionen med psykologer som enhetschefer och en psykolog som områdeschef.

Vårt uppdrag är att främja psykisk hälsa och förebygga psykisk ohälsa hos barn genom insatser till blivande föräldrar och familjer med barn i förskoleåldrarna. Tyngdpunkten ligger på förebyggande arbete och tidiga insatser. Psykologenheten för mödra- och barnhälsovård i Fyrbodal är en enhet som består av 13 psykologer som arbetar inom 15 kommuner.

Om arbetet

Arbetet hos oss är varierande, stimulerande och roligt. Du möter barn och vuxna och har föräldrakontakter såväl individuellt som i grupp. I arbetet ingår konsultation till personal och föräldrar, psykologisk behandling av korttidskaraktär samt viss bedömnings-och utredningsarbete. Samarbete med vårdgrannar, socialtjänst och förskola liksom deltagande i metodik och kvalitetsutvecklingsarbete inom psykologenheten ingår i arbetet. Du kommer även att ge konsultation till barnmorskor inom mödrahälsovården och sjuksköterskor på BVC, metodutveckling och fortbildning av personal samt
utvecklingsbedömning på BVC-nivå av barn med misstänkt avvikande utveckling.

Medarbetare inom psykologenheten träffas regelbundet för extern handledning samt för arbete med utvecklingsfrågor, både inom den egna enheten och med våra samverkanspartners.

I anställningen ingår:

• Fortbildning och uppdragsutbildningar
• Regelbunden handledning
• Utvecklingsdagar för hela psykologenheten, där du får träffa de övriga medarbetarna inom MBHV i VGR.
• Karriärsutveckling såsom specialistutbildning mm.
• Förmåner inom exempelvis friskvård och kompetensutveckling. Läs om våra förmåner på https:// www.vgregion.se/jobba-i-vgr/dinaformaner/

Det pågår även ett arbete inom förvaltningen och området att se över strategin för specialistutbildningar.

Om dig

Du ska vara legitimerad psykolog. Erfarenhet av arbete inom samma eller liknande verksamhet är meriterande samt om du har fördjupad kunskap i konsultationsmetodik, psykologisk behandling tillämplig för uppdraget och föräldrastöd.

Som person trivs du med självständigt arbete samtidigt som du har en god samarbetsförmåga. Du behöver vara flexibel för att trivas med vårt varierade arbete och har ett professionellt arbets- och förhållningsätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Tjänsten gäller ett vikariat under 6 månader, med eventuell möjlighet till förlängning. 

Tjänsten kommer att innebära ett visst resande inom enhetens upptagningsområde.

Vi genomför urval och intervjuer löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/723
Kontakt
  • Mona Bryggman, Enhetschef, 010-4416485, 070-082 32 58
Facklig företrädare
  • Annika Westergård, Sveriges Psykologförbund, 070 - 508 67 81
Publicerat 2020-02-10
Sista ansökningsdag 2020-02-24

Wróć do ofert pracy