Skaraborgs Sjukhus, Område Medicin, M5, övergripande

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Beskrivning

Vi söker nu en enhetschef till Allmänpsykiatrin.
Allmänpsykiatrin är en del av den psykiatriska verksamheten inom Skaraborgs Sjukhus.
Allmänpsykiatrisk avdelning är en akutvårdsavdelning som tillhör SkaS vuxenpsykiatri. Vi är lokaliserade i Falköping och har 16 vårdplatser. Våra patienter vårdas hos oss på frivillig basis eller med stöd av lagen om psykiatrisk tvångsvård (LPT). Det pågår flera utvecklingsområden på avdelningen, bland annat Brukarstyrd inläggning (BI) och en framtida flytt till nya lokaler på sjukhuset i Skövde. På avdelningen arbetar sjuksköterskor, skötare, sekreterare, kurator, psykolog och läkare. Vi har ett personcentrerat förhållningssätt där vården planeras och utförs i samråd med patient, närstående, öppenvård, kommun och andra samarbetspartners.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som enhetschef i Vuxenpsykiatrin är du direkt underställd verksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen inom verksamhetsområde M5. Ditt uppdrag är att tillsammans med verksamhetschefen leda, planera och utveckla enheten i enlighet med verksamhetens mål. Delar av ditt uppdrag får du av ledningsgruppen, men vi förutsätter att du även är självgående och tar egna initiativ. Vi jobbar utifrån ett ledningssystem och en tanke om att summan är större än delarna – att alla inte behöver kunna allt eller veta allt – att man löser problem gemensamt. Vidare har du fullt chefsansvar vilket innebär ansvar för enhetens verksamhet, ekonomi och personal. Som chef kommer ditt fokus i huvudsak ligga på att:
- Skapa goda förutsättningar för dina medarbetare genom ett aktivt arbete med arbetsmiljöfrågor och trivsel
- Fortsätta utveckla enhetens kvalitets- och patientsäkerhetsarbete
- Tillsammans med enhetschefskollegor driva utvecklingen mot en sammanhållen vuxenpsykiatri.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer adekvat. Har du erfarenhet
från psykiatri ser vi detta som meriterande.
Chef och ledarerfarenhet inom verksamhet som bedöms lämplig av arbetsgivaren. Ditt ledarskap är relationsbyggande, tydligt och ansvarstagande. Du ska arbeta mot uppsatta mål och verka för ett engagemang och förtroende ibland dina medarbetare.
Stor vikt läggs vid samarbetsförmåga, kommunikativt och representativt förhållningssätt och personlig lämplighet.

Övrigt

Vid tillsättning av tjänst inom psykiatrin kommer vi att kräva utdrag ur misstanke och belastningsregistret. Denna förfrågan sköts av arbetsgivaren.

Intervjutider planeras till 4/3.

Fackliga kontakpersoner:

Vårdförbundet, Kommunal, Vision, Läkarföreningen, Sveriges arbetsterapeuter, Fysioterapeuterna, SSR samt Psykologförbundet nås via växel 0500-431000

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%, 40 tim/vecka
Ort Falköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/687
Kontakt
  • Lena Bjugård Bränfeldt, 0721 464293
Facklig företrädare
  • Fackliga nås via VX 0500-431000, 0500-431000
Publicerat 2020-02-04
Sista ansökningsdag 2020-02-24

Wróć do ofert pracy