Västtrafik ansvarar för kollektivtrafiken i Västsverige. Varje dag väljer över 400 000 kunder att resa med våra bussar, tåg, spårvagnar och båtar. Genom att utveckla och erbjuda hållbara resor och smarta tjänster vill vi vara det självklara valet när du reser. På så sätt bidrar Västtrafik till det goda livet i Västra Götaland och till en attraktiv och konkurrenskraftig region.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder dig ett arbete där varje dag är stimulerande, varierande och händelserik. Som Affärschef i vår affär för tåg får du arbeta med utmanande frågor i en spännande och komplex verksamhet under stor utveckling. Vi söker dig som drivs av affärsutveckling och ledarskap och som värdesätter en kundorienterad arbetsgivare med ett stort engagemang för samhällsutveckling och hållbarhet. Västtrafik vill präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.  

Affären Tåg

Tågverksamheten växer kraftigt inom Västtrafik. Vi äger idag ca 115 tåg och ska i närtid öka vår tågflotta med ytterligare 45 tåg. Tågtrafiken är mycket attraktiv för våra kunder och Västtrafik fortsätter därför satsningen på att utveckla och förbättra den för både våra befintliga och för våra framtida kunder.

Vi har idag ca 21 miljoner tågresenärer per år. Affären Tåg omfattar all upphandlad tågtrafik inom Västra Götaland, Falköping-Nässjö och Göteborg-Varberg. Tillsammans med våra samarbetspartners har vi uppdraget att säkerställa att den dagliga tågtrafiken och trafikunderhåll håller hög kvalitet, och att vi ständigt har kunden i fokus. 

Rollens innehåll

Som affärschef är ditt övergripande ansvarsområde att tillsammans med medarbetare och partnerföretag utveckla verksamheten, kvalitén och processer mot uppsatta mål. Du leder och driver arbetet i affären genom nära samarbeten inom hela Västtrafik. Du säkerställer också att vi behåller och attraherar rätt kompetens.

Du kommer att vara en del av Affärsenhetens ledningsgrupp samt i både interna och externa forum. Vi samarbetar med flera kommersiella tågbolag och i din roll ansvarar du för att leda den gemensamma affärsledningen mellan Västtrafik och partners. I dina ansvarsområden ingår även att implementera och följa upp strategier för affären utifrån Västtrafiks målbilder, driva strategisk utveckling under en avtalsperiod samt genomföra förhandlingar. En viktig del av ditt uppdrag som affärschef är att utveckla och vårda den affärsmässiga relationen till våra parters.

I din roll kommer du delta vid utrednings- och utvecklingsarbeten inför upphandlingar och vid etablering av nya avtal. Du har också ett budgetansvar och ansvarar för att följa upp ekonomiska resultat och rapporter kopplat till uppsatta mål.  

Lämplig bakgrund

Vi tror att du som söker denna tjänst har relevant högskoleutbildning och/eller erfarenhet inom ekonomi, juridik, logistik eller management. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet inom kollektivtrafikbranschen, transport- eller logistiksektorn, tågbranschen eller från en organisation med ett samhällsuppdrag.

Vidare har du erfarenhet av att leda och utveckla affärsverksamheter samt att arbeta process­orienterat. Du har också erfarenhet från förhandling och avtalsutveckling. Har du erfarenhet från arbete med offentlig upphandling ser vi det som ett stort plus.

Du har erfarenhet från ledarskap och kan agera förebild både internt och externt mot våra partnerföretag. Vi lägger stor vikt vid det personliga ledarskapet och söker dig med ledaregenskaper som präglas av personligt ansvar, tilltro och omtanke för både kunder, medarbetare, verksamhet och resultat. 

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som affärschef tror vi att du är en lyhörd, kommunikativ och drivande person som är mycket bra på att knyta goda relationer med både medarbetare och partners. Du har ett tydligt kundstrategiskt och affärsmässigt fokus och förmågan att se helheten. Vi tror också att du är en person som skapar resultat genom tydlighet och engagemang. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med geografisk placering i Göteborg. Tillträde efter sommaren. Har du frågor är du välkommen att kontakta Enhetschef Jarl Samuelsson; jarl.samuelsson@vasttrafik.se, 0727-35 26 15. Varmt välkommen med din ansökan senast den 24 februari 2020.

Västtrafik undanber sig alla erbjudanden om ytterligare jobbannonsering eller rekryteringsstöd i samband med denna rekrytering.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/663
Publicerat 2020-02-03
Sista ansökningsdag 2020-02-24

Wróć do ofert pracy