Södra Älvsborgs Sjukhus, Medicinkliniken, hematologisk dagvård

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Om tjänsten
Vi söker nu en sjuksköterska som är intresserad av att jobba med våra patienter med blodcancer och andra blodsjukdomar. Vi är stolta över vår fina sektion med hög kompetens och mycket arbetsglädje! Inom verksamheten för hematologi diagnostiserar, utreder, behandlar och följer vi upp patienter med både benigna och maligna blodsjukdomar. Du kommer att arbeta dagtid måndag till fredag med rotation till hematolog och onkologavdelningen var tionde helg.

Vi erbjuder ett stimulerande arbete med möjlighet till avancerad medicinsk teknik i kombination med god omvårdnad. Du arbetar självständigt med stöd av kompetenta och erfarna kollegor. Patienterna erhåller både kurativ och palliativ behandling. Arbetsuppgifterna utgörs huvudsakligen av medicinska behandlingar såsom cytostatika, blod- och trombocyttransfusioner, blodtappningar och andra läkemedelsbehandlingar, samt telefonrådgivning och sedvanliga sjuksköterskeuppgifter runt patienten. Arbetet kräver engagemang, lyhördhet, samarbetsförmåga och nytänkande för att driva utveckling och patientvård framåt.

Om oss
Hematologen består av både mottagning, dagvård och slutenvård. Många av patienterna ingår i forskningsstudier som bedrivs inom kliniken. För att ge den bästa vården till våra patienter arbetar sjuksköterskor, undersköterskor och läkare tillsammans i team. Hematologen är specialiserad på att vårda hematologiska och onkologiska sjukdomstillstånd samt lungcancer. Patienter får kurativ och palliativ cytostatika samt strålbehandling, vilket kan innebära allt från vård av intensivvårdskaraktär till vård av patienter i det palliativa skedet.

Din profil
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har intresse av att arbeta med cancersjukvård. Har du vidareutbildning och/eller erfarenhet från hematologi är det meriterande. Du är positiv, ansvarsfull som strävar efter att utvecklas och växa i din yrkesroll. Du utvecklas genom att använda din kompetens i teamet och växa genom att få ta del av andras kompetens. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper såsom förmåga till självständigt arbete, flexibilitet och intresse för att arbeta med människor i utsatta livssituationer. Vi värdesätter förmåga att hantera olika arbetstempon. Som person är du förtroendeingivande och har lätt för att skapa goda relationer både till kollegor och patienter.

Kliniskt basår
Du som är nyutexaminerad sjuksköterska (med maximalt 4 månaders yrkeserfarenhet) genomgår det kliniska basåret i början av din anställning hos oss. Det kliniska basåret innebär ett år av självständigt arbete som legitimerad sjuksköterska samtidigt som du får omvårdnadshandledning av en erfaren sjuksköterska, utbildningstillfällen varje månad och möjlighet att öva på ditt yrke genom kliniska simuleringar på kliniskt träningscentrum (KTC). Dessutom ingår det att arbeta på minst två olika avdelningar för att bredda kunskapen. Läs mer om det kliniska basåret via länken: http://sas.vgregion.se/jobba-hos-oss/karriar-och-utveckling/kliniskt-basar-for-sjukskoterskor/

Urval och intervjuer sker löpande, därför kan tjänsten tillsättas under ansökningstiden så välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/658
Kontakt
  • Kajsa Brostedt, vårdenhetschef, 033-616 22 01
  • Malin Kroon, vårdenhetschef, 033-616 44 57
Facklig företrädare
  • Jenny Vikström, Vårdförbundet, 033-616 22 11
Publicerat 2020-02-04
Sista ansökningsdag 2020-02-25

Wróć do ofert pracy