Sahlgrenska Universitetssjukhuset Palliativa enheten avdelning 5

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om Verksamheten

I augusti 2019 öppnade vår nya vårdavdelning, avdelning fem Palliativ vård, på Sahlgrenska sjukhuset. Vi har tio vårdplatser för patienter med behov av specialiserad palliativ vård. Nu söker vi sjuksköterskor som vill arbeta med patient och närstående i fokus. Vi har framåtanda, arbetsglädje, och en tydlig koppling till forskning och utveckling.

Avdelningen är den enda specialiserade palliativa enheten inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Avdelningen är en åtgärdsavdelning för optimerad behandling i ett palliativt skede. Vi vårdar vuxna patienter i en både tidig och sen palliativ fas.Det är patientens individuella symtom och behov som styr behandlingen oavsett diagnos. Hos oss har närstående en självklar och viktig roll. Grunden i vårt arbete är att främja god livskvalitet och vi utgår från den palliativa vårdens fyra hörnstenar; kommunikation, symtomlindring, närståendestöd och teamsamarbete. Vi erbjuder  kontinuerlig reflektion.

Se gärna artikel i tidskriften Framtidens karriär sjuksköterska, länk https://sjukskoterskekarriar.se/presentation/har-far-varden-aldrig-bli-rutin/

Din roll hos oss

Som sjuksköterska på avdelningen är du en del i teamet kring patienten. Teamet består av: sjuksköterska, undersköterska, läkare, kurator, fysioterapeut, arbetsterapeut och dietist. Utifrån patientens ofta komplexa behov och livssituation bidrar samtliga professioner i teamet till att optimera den palliativa patientens vård och behandling. Genom strukturerad planering i samverkan med externa aktörer är du som sjuksköterska delaktig i patientens fortsatta vård. Du har en central roll i samordningen av stödet till patient och närstående.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av/ intresse för palliativ vård. Magister/master-examen, utbildning i palliativ vård på avancerad nivå, eller annan för verksamheten adekvat utbildning är meriterande. Du har ett engagemang för den palliativa vården och trivs med att arbeta i team. Du trivs i mötet med patient och närstående. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vi söker fyra stycken sjuksköterskor. Samtliga tjänster innefattar såväl dag, kväll som helgpass. Två av tjänsterna har inriktning natt. Vi tillämpar individuell schemaplanering(ISP) utifrån grundschema. 

Sahlgrenska Universitetssjukhus har tidskvotering som innebär att vid nattjänstgöring 100 % är veckoarbetstiden 32 timmar. Mellan timmarna 22:00-06:00 är det även dubbel OB -  ersättning" 

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska och tillsvidareanställs hos oss ingår i Kliniskt basår som är Sahlgrenska Universitetssjukhusets introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Rekryteringen kommer att ske löpande under ansökningstiden. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/571
Kontakt
  • Maria Arrhenius, 070 - 020 61 51
Facklig företrädare
  • Niklas Martinsson , 076 - 940 28 85
Publicerat 2020-02-11
Sista ansökningsdag 2020-03-11

Wróć do ofert pracy