Skaraborgs Sjukhus, Område Kirurgi, K4, Ortopediavdelningen Skövde

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Erfaren sjuksköterska sökes för 50/50 tjänst – frakturkoordinator/ortopediavdelning

Vi söker två erfarna sjuksköterskor till kombinationstjänster – 50 % som frakturkoordinator och 50 % som sjuksköterska på ortopediavdelning. Är du sjuksköterska med erfarenhet, intresserad av ortopedi och vill ha ett omväxlande, utmanade och roligt arbete och uppdrag med välplanerad introduktion är du förmodligen den vi söker!

Om arbetet
Verksamhetsområde Ortopedi, Skaraborgs Sjukhus bedriver slutenvård i Skövde och Lidköping. Vi tar emot vuxna patienter med skador i rörelseapparaten, för såväl akut som planerad vård. De flesta patienterna på ortopeden har korta vårdtider och goda förutsättningar att bli återställda efter sina skador och planerade operationer.

Som frakturkoordinator ansvarar du för att identifiera patienter med misstänkt hög risk för nya frakturer. Riskpatienter remitteras till bentäthetsmätning för vidare utredning eller rekommenderas behandling med benstärkande medicin direkt. Målet är att förebygga frakturer. Arbetet kräver erfarenhet av att fatta kliniska beslut, god organisationsförmåga, initiativkraft och smidigt nätverkande. Arbetet sker under kontorstid. Ansvaret delas och varvas med en kollega.

Som sjuksköterska kommer du att arbeta med alla förekommande arbetsuppgifter vid vårdavdelning. Du ingår i ett tvärprofessionellt team - sjuksköterska, undersköterska, ortopedläkare, medicinsk sekreterare, fysioterapeut och arbetsterapeut - som gemensamt arbetar runt och med patienten. Här ingår man i avdelningens schema. I ditt uppdrag ingår också att arbeta med och delta i förbättringsarbeten i syfte att öka patientsäkerheten men också att stärka de olika professionerna i sina roller, bl a genom handledning av studenter.  
Arbetet innebär helgtjänstgöring var fjärde helg.
Vi är en avdelning i utveckling där vi vill att du ska vara med och påverka. Det ska vara roligt att gå till jobbet och vi tror på medarbetarnas förmåga att skapa den arbetsplatsen!

Introduktion och stöd
För oss är det viktigt att ge våra medarbetare rätt förutsättningar för att känna sig trygg i sin roll vilket leder till ett bra arbete. Som nyanställd sjuksköterska på ortopediavdelningen erbjuds du att gå ett introduktionsprogram där du får lära dig mer om ortopedi och övriga områden som påverkar det arbete som görs runt patienten och på avdelningarna.
För koordinatorrollen får du individanpassad utbildning och möjlighet att besöka frakturkoordinatorer på andra sjukhus samt löpande stöd av osteoporosläkare.

Ansök idag!
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Erfarenhet från akutsjukvård eller annan klinisk verksamhet är en förutsättning. Du ser dig själv som en flexibel person med god samarbetsförmåga. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansök redan idag, vi intervjuar löpande!
Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/567
Kontakt
  • Heidi Friberg, 070-0825296
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet , 0500-431 000, vxl
Publicerat 2020-01-29
Sista ansökningsdag 2020-03-08

Wróć do ofert pracy