Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Beroende, Beroendemottagning Kvinnor

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Din framtida arbetsplats?

Beroendemottagning Kvinnor är en Öppenvårdsmottagning inom Verksamhet Beroende. Mottagningen vänder sig till kvinnor, från 18 år, boende i Göteborg, Härryda, Mölndal, Partille samt Öckerö, som har en psykiatrisk problematik i kombination med missbruk/beroende av alkohol, läkemedel eller narkotika som kräver behandling på specialistnivå. Utöver detta bör det finnas särskilda behov av en mottagning som riktar sig till enbart kvinnor, som exempelvis skyddsbehov utifrån en utsatthets problematik.

På mottagningen arbetar ett psykiatriskt team bestående av: enhetschef, sektionsledare, specialistläkare, sekreterare, sjuksköterskor, psykologer, kuratorer, arbetsterapeut samt fysioterapeut.

Mottagningen erbjuder utredning och bedömning, återfallsprevention, samtalsbehandling och samtalsstöd på olika nivåer, farmakologisk behandling, arbetsterapi, sjukgymnastik och gruppverksamhet.

Enheten är öppen dagtid måndag till fredag.

Vad kan vi erbjuda dig?

Möjlighet till handledning och utbildning utifrån uppdraget finns naturligtvis.

Hur ser en arbetsdag ut?

Som sjuksköterska på Beroendemottagning Kvinnor är du en del av teamet och arbetar i patientnära relationer. Genom samtal med patienten skapar du en förtroendefull relation och behandlingsallians. I arbetet ingår samverkan/nätverksarbete med patientens familj och med professionella samverkanspartners. Som sjuksköterska ansvarar du också för de sedvanliga medicinska insatser som utförs på mottagningen och vilka tillhör sjuksköterskeprofessionen, till exempel medicindelning, provtagning, nykterhetsstöd, rådgivning med mera.

Under det kommande året kommer vi fortsätta att vidareutveckla vårt arbete gällande kvinnor med självskadebeteende och ser därför att du har erfarenhet/kompetens inom DBT.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som har kunskap/erfarenhet från vård av patienter med självskadebeteende är. Vidareutbildning inom psykiatri är meriterande, likaså grundläggande psykoterapiututbildning. Relevant utbildning enligt nationella självskadeprojektets riktlinjer.

Då arbetet förutsätter teamarbete är det viktigt att du har god samarbetsförmåga samt förmåga att arbeta mot gemensamt uppsatta mål. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Intervjuer sker fortlöpande under ansökningsperioden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/557
Kontakt
  • Enhetschef, Göran Larsson, 073- 660 17 49
  • Sektionsledare, Irene Mårtensson, 031- 343 66 16
  • Psykiatrisjuksköterska, Eva Tomasits, 031- 343 66 00
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Matilda Eriksson, , 070-082 47 61, 031- 342 05 72
Publicerat 2020-01-28
Sista ansökningsdag 2020-02-25

Wróć do ofert pracy