Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Lungmedicin, Allergologi och Palliativ M

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Välkommen att söka tjänsten som vårdenhetschef hos oss.

Vilka är vi?

Lungkliniken på Sahlgrenska Universitetssjukhuset är en av Sveriges största lungkliniker med bred öppenvårdsverksamhet, diagnostikverksamhet, sömnlaboratorium och tidigare slutenvård där patienter med olika akuta lungmedicinska tillstånd vårdats och utretts. Sedan två månader saknas lungmedicinska vårdplatser på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och vi har därför beslutat att satsa på att en nystart! Patienter med svår andningsproblematik har idag ingen naturlig vårdavdelning att tillhöra och det vill vi ändra på. Den nya vårdavdelningen kommer delvis att ha ett förändrat uppdrag och fler vårdnivåer än tidigare. Vi har som mål att öppna 3 platser med avancerad andningsvård och 12 lungmedicinska platser med fokus på patienter med svåra lungsjukdomar som behöver specialiserad lungmedicinsk kompetens. Till avdelningen kommer det även i framtiden att knytas en dagvårdsplattform där vi vårdar patienter före och efter ingrepp.

Avdelningen kommer vara en del av akutkedjan med intag från akutmottagningen, men det finns även ett betydande flöde med direktinläggningar från verksamhetens öppenvård. Övertag sker även av patienter i behov av lungmedicinsk specialistvård från andra enheter på Sahlgrenska Universitetssjukhuset samt från övriga regionen sker också.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset satsar stort på chef- och ledarskapet, eftersom vi vet att chefer och inte minst vårdenhetschefer är helt avgörande för att utveckla vården framåt. Vi erbjuder därför många utvecklingsmöjligheter, mentorskap och nätverk internt för dig som arbetar som chef hos oss!

Vilka är dina arbetsuppgifter?

Ditt primära fokus kommer att vara att bygga den nya vårdavdelningen från grunden, att i nya lokaler skapa goda förutsättningar för patientvård samt medarbetares arbetsmiljö, att rekrytera samt att därefter starta och driva den nya avdelningen. Vi vill att den vård som vi kommer att erbjuda på vår nya avdelning ges med hög kvalitet och omtanke och att vi tillsammans arbetar för att utveckla våra arbetssätt genom teamarbete. Du kommer självklart inte att vara ensam i detta arbete utan tillsammans med ledningsgruppen och vårdenhetsöverläkare, sektionsledare och medarbetare, skapa förutsättningarna för en lungmedicinsk slutenvård i toppklass.

Kvalitets- och utvecklingsarbete samt forskning integrerat med kliniskt arbete stimuleras.  Som vårdenhetschef bygger du upp, leder och utvecklar enheten utifrån verksamhetens vision och mål inom SU:s organisatoriska och ekonomiska ramar. Du är som vårdenhetschef direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp, vilket innebär att du är engagerad i hela verksamhetens resultat och utveckling. Vi erbjuder dig ett uppdrag där du utformar din egen arbetsplats och bidrar till lungmedicins framtid.

Vem söker vi?

Vi söker i första hand dig som är legitimerad sjuksköterska, har du erfarenhet från akutsjukvård är det meriterande. Du är intresserad av verksamhetens innehåll och har ett brinnande intresse för att skapa något nytt, att driva och leda en verksamhet i förändring. Erfarenhet av tidigare chefskap och utvecklingsarbete är ett krav och genomgången chefs- eller ledarskapsutbildning är meriterande. Som person är du trygg i ditt ledarskap med ett starkt intresse för förändring. Du är inte rädd för att tänka nytt, att arbeta med nya arbetssätt. Du är driven, engagerad, har god självkännedom. Du är tydlig och lyhörd i din kommunikation med medarbetare och kollegor samt besitter kreativitet gällande att hitta lösningar för både daglig verksamhet och långsiktiga mål.

Västra Götalandsregionen har utvecklat fyra grundläggande chefskriterier. Vi önskar således att du är kompetent inom områdena kommunikativ förmåga, utvecklingsorienterad, mål– och resultatorienterad samt att din värdegrund stämmer överens med Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat 5-årig chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/547
Kontakt
  • Rekryterande chef, Charlotte Widell, 072-206 17 15
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Malin Lund , 070-508 78 04
  • Kommunal, Isabel Yalcintas , 070-020 79 21
Publicerat 2020-01-28
Sista ansökningsdag 2020-03-05

Wróć do ofert pracy