NU-sjukvården, Område I, Ambulansverksamheten

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 500 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Ambulansverksamhet Avdelning Trestad Öst

NU-sjukvårdens ambulansverksamhet har som uppdrag att alltid bedöma och hänvisa till rätt vårdinstans och att vid behov vårda och transportera patienter.

Ambulansverksamhet Avdelning Trestad Öst har cirka 45 medarbetare som bemannar tre ambulanser dygnet runt, två dag- och kvällsambulanser, ambulansbuss, IVA-ambulans och en Single Responder. Enheterna finns placerade på sjukhusområdet NÄL i Trollhättan, räddningstjänsten Vänersborg och vid räddningstjänsten Lilla Edet.


Arbetsuppgifter:

Som avdelningschef förväntas du leda, planera och utveckla samt anpassa arbetsuppgifter och rutiner utifrån behov och krav, som ställs på verksamheten. Du ansvarar för personal-, ekonomi- och arbetsmiljöfrågor. Du skall se ambulansverksamheten, området och NU-sjukvården som helhet i ditt arbetsgivaransvar. Även ett visst mått av regionalt engagemang kan bli aktuellt med tiden eftersom ambulansverksamheterna inom regionen förväntas samverka i allt större omfattning. Du ska coacha dina medarbetare och skapa ett gott arbetsklimat samt ha förmåga att lyfta fram och ta vara på de unika kompetenserna. Du ska vara bekväm i att fatta beslut och kommunicera detta med gruppen i syfte att skapa förståelse och acceptans. Du är underställd verksamhetschefen och ingår i ambulansverksamhetens ledningsgrupp.

Kvalifikationer:
Vi söker dig med utpräglat goda chefs- och ledaregenskaper samt att du har en analytisk förmåga och ett strukturerat arbetssätt. Det är önskvärt med chefserfarenhet. Du ska vara stresstålig och ha förmåga att se både kortsiktiga och långsiktiga lösningar.

Erfarenhet från ambulansverksamhet är meriterande. Vi ser det positivt om du har genomgått ledarskapsutbildning via Västra Götalandsregionens chefkandidatsprogram eller genomgått annan chefs- och/eller ledarskapsutbildning.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/486
Kontakt
  • Björn Kalin, Verksamhetschef, 010-435 10 11
Facklig företrädare
  • Emil Lorentzon, Vårdförbundet, Kalle Blomgren, Kommunal
  • Ulrika Andersson, Vision, Katarina Strid, SACO
  • Alla nås via växel:, 010-435 00 00
Publicerat 2020-02-11
Sista ansökningsdag 2020-03-03

Wróć do ofert pracy