Södra Älvsborgs Sjukhus, Barn- och ungdomsavdelning

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Om våra lediga tjänster
Vi skapar nu en möjlighet för dig som är intresserad av att kombinera arbete på barnavdelningen och barnakutmottagningen. Tjänsten är en rotationstjänst mellan barnavdelning och barnakutmottagning. Barnavdelningen vårdar barn under 18 år med varierande diagnoser inom alla specialiteter. Barnakutmottagningen tar dygnet runt emot barn under 18 år med akuta medicinska frågeställningar. På båda enheterna arbetar vi utifrån en helhetssyn med barnet och föräldrarna i centrum. Vi lägger stor vikt vid att förbereda barnet inför undersökningar och behandlingar, så att barn och föräldrar känner sig delaktiga och har kontroll över sin situation.

Som sjuksköterska arbetar du med att ge en god och säker omvårdnad till våra patienter. Du är den som leder och ansvarar för omvårdnadsarbetet och är ofta den som ser individens hela vårdprocess. Vårt uppdrag är att ge en god och säker vård till barn och ungdomar. Vårt arbete genomsyras av kvalitets-, delaktighet- och patientsäkerhetstänkande. Vi arbetar med ständiga förbättringar för att minimera onödig väntan och strul. Vi vill göra rätt från början.

Arbetstid
Dygnets alla timmar. Annonsen avser tjänster med arbetstid dag, kväll och tjänstgöring 2 av 5 helger. Vi lägger individuella scheman som är verksamhetsanpassade med 10 veckors mellanrum.

Vi erbjuder

• Att få arbeta med barn, i en klinik med ett brett utbud och stor variation som ger goda möjligheter till personlig utveckling.

• Ett omväxlande och roligt arbete med gott stöd av erfarna arbetskamrater. Vi är en bra arbetsplats med ett gott samarbetsklimat.

• Kompetensutveckling och utbildningar utifrån dina och verksamhetens behov. Möjlighet finns att söka utbildningstjänst med betald specialistutbildning inom barn och ungdom.

• En trygg och säker introduktion/bredvidgång på minst 6 veckor med två erfarna sjuksköterskor. Vi utser en mentor till dig som under ditt första år ger dig stöd och handledning. Du handleds bl a genom ett särskilt utformat kompetenskörkort för en trygg och säker läkemedelshantering till barn- och unga.

Din profil
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Att handleda och stödja patienten och dennes föräldrar är en viktig del i arbetet och det är därför meriterande om du har vana att möta barn, ungdomar och anhöriga. Vi ser gärna också att du har några års erfarenhet som sjuksköterska.

Övrigt
Som anställd hos oss finns även olika förmåner. Bland annat:

• Satsningar på kompetensutveckling och lärande för många yrkesgrupper

• Förmåner vid studier

• Förmånliga försäkringar

• Föräldrapenningtillägg

• Friskvårdsbidrag

• Fri öppen hälso- och sjukvård både inom länet och övriga landsting

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/370
Kontakt
  • Maria Börjesson, vårdenhetschef, 033-616 28 33
Facklig företrädare
  • Helena Antonsson, Vårdförbundet, nås via sjukhusets växel 033-616 10 00
Publicerat 2020-01-21
Sista ansökningsdag 2020-02-29

Wróć do ofert pracy