Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Laboratorium för Klinisk Patologi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Är du legitimerad eller i slutet av din AT-tjänstgöring och har ett intresse för diagnostik och patologi samt vill arbeta i en spännande verksamhet som präglas av forskning och utveckling? Då kan du vara den vi söker!

Din nya arbetsplats!

Klinisk patologi erbjuder fem utbildningstjänster som syftar till att erhålla specialistkompetens i Klinisk patologi, och som ska verka för optimal och evidensbaserad patologverksamhet i hälso- och sjukvården. Verksamhetsområdet Klinisk patologi har för närvarande cirka 35 specialister, samt sju ST-läkare. Här utförs diagnostik av cell- och vävnadsprover från kliniker och mottagningar representerande såväl bassjukvård som högspecialiserad vård. Laboratoriet för klinisk patologi erbjuder bland annat diagnostisk service avseende histopatologiska och cytologiska undersökningar, punktionscytologisk mottagning, molekylär patologi samt obduktionsverksamhet. Vid enheterna bedrivs även konferensverksamhet samt kliniskt utvecklingsarbete och undervisning.

Vidare bedrivs i samverkan med Göteborgs Universitet och Sahlgrenska akademin högkvalitativ forskning med starka kopplingar till kliniska verksamheter.

Verksamheten kännetecknas av hög kompetens, kvalitet och effektivitet. För att möta kundernas specifika krav har vi inom ett flertal medicinska specialområden företrädare med särskild kompetens och erfarenhet. Vi samarbetar även med laboratorier såväl i Sverige som utomlands.

Om arbetet inom patologi ST-läkartjänsten utformas i samråd mellan dig, handledare, studierektor och sektionschef utifrån Socialstyrelsens målbeskrivning i Klinisk patologi och utbildningsboken i patologi (www.svfp.se). Tjänstgöringen är huvudsakligen förlagd till Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Göteborg, men tjänstgöring vid något av regionens övriga patologlaboratorier (NÄL, SÄS) kan komma att ingå. I tjänsten ingår även utbildningsmoment för läkarstudenter, läkare och annan vårdpersonal.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare eller dig som är i slutet av din AT-tjänstgöring. För att behärska arbetsuppgifterna behöver du kunna uttrycka dig väl i svenska, både i tal och skrift. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet inom klinisk patologi eller annan laboratoriespecialitet, likaså om du har forskningserfarenhet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. God självkännedom och samarbetsförmåga är viktiga egenskaper samt att du har förmåga att ta ansvar, är tydlig och har förmåga att fatta självständiga beslut. I vissa fall innebär specialiteten snabb diagnostik för akut handläggning av patienten vilket innebär att du bör vara stresstålig. Vi förväntar oss även att du är lyhörd för din omgivning och dina kollegor.

Bifoga bevis om legitimation som läkare i din ansökan.

Urval och intervjuer sker löpande under hela ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/305
Kontakt
  • Sektionschef, Magnus Hansson , 076 - 138 85 77
  • ST-studierektor, Lena Mölne , 070 - 579 44 01
Facklig företrädare
  • SACO, Mario Verdicchio , 072 - 321 22 24
Publicerat 2020-01-17
Sista ansökningsdag 2020-02-26

Wróć do ofert pracy