Södra Älvsborgs Sjukhus, Vuxenpsykiatriska kliniken

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Om vår lediga tjänst
Vi utvecklar nu vår verksamhet och kommer att starta upp ett Specialistpsykiatriskt närsjukvårdsteam (SPNT) som ska möta människors behov av psykiatrisk akutsjukvård på nytt sätt. Vi tar steg i riktning mot sjukvårdens omställning och kommer att ge möjlighet till en nära, kvalificerad och personcentrerad vård i hemmet som ett alternativ till inläggning.

Tillsammans med skötare, sjuksköterskor och läkare kommer du som en del av teamet ge den enskilde patientens möjlighet att behandlas i sin ordinarie boendemiljö, öka patientens inflytande Detta gör det möjligt för patienten att vara kvar i sin trygga miljö och kunna fortsätta med vardagssysslor och rutiner. Teamet kommer också att arbeta för att ge stöd till anhöriga och närstående och delaktiga i vården.  

Vid intresse finns det möjlighet att rotera mellan SPNT och akutmottagningen. 

Om oss på Vuxenpsykiatrin
Vuxenpsykiatriska klinikens uppdrag är att människor med allvarlig psykisk ohälsa ska få tillgång till god specialiserad psykiatrisk vård. För oss är det vägledande och självklart med omtanke om den som söker vård hos oss. Vi vill att patienter och närstående som kommer i kontakt med oss känner sig nöjda och delaktiga i vården och blir bemötta med respekt och värdighet.

Psykiatrins kvarter 2021
Psykiatrins kvarter är SÄS största satsning på barn- och vuxenpsykiatrisk vård på många år. Det består av ett helt nytt hus och en befintlig byggnad som ska renoveras och byggas om. De sammanlänkas av en ny entré till vårdavdelningar och öppenvårdsmottagningar. Satsningen beräknas vara helt klart för invigning i början av 2021.

Kvalifikationer

  • Legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom psykiatri och/eller erfarenhet inom psykiatrisk vård
  • God somatisk kunskapsnivå
  • Kunskap om suicidprevention, bemötande, nätverksarbete, anhörigarbete
  • Körkort för bil
  • Meriterande med kunskap inom DBT (färdighetsträning) och MI

Din profil
Du bör ha ett intresse för psykiatrisk närsjukvård, god samarbetsförmåga och en vilja att arbeta i team. Du är positiv, flexibel och inställd på utveckling och förnyelse av patientarbetet. Vidare ser vi att du har förmågan att kunna arbeta självständigt och våga fatta beslut. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.

Vi värnar om allas säkerhet och begär utdrag ur belastning- och misstankeregistret på alla som erbjuds anställning hos oss.

Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/7075
Kontakt
  • Marjo Gustafsson, vårdenhetschef, 033-616 27 14
Facklig företrädare
  • Anita Keihonen, Vårdförbundet, 033-616 27 20
Publicerat 2019-12-18
Sista ansökningsdag 2020-01-31

Wróć do ofert pracy