Södra Älvsborgs Sjukhus, Vuxenpsykiatriska kliniken, Avdelning 4

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Om vår lediga tjänst
Nu söker vi dig som är intresserad av psykiatri och som vill vara med och påverka framtidens psykiatriska vård på avdelning 4. Avdelningen är en subspecialiserad vårdavdelning för psykossjukdomar. Vi arbetar i två team och har 16 vårdplatser. Vi som jobbar på avdelningen är sjuksköterskor, skötare, läkare, arbetsterapeut och sekreterare.

På kliniken finns även psykologer och kuratorer som jobbar mot alla vårdavdelningar. Vi brinner för psykiatri och jobbar ständigt med utveckling och daglig förbättringsarbete. För oss inom vuxenpsykiatrin på SÄS är det vägledande och självklarhet att patienter och närstående som kommer i kontakt med oss känner sig nöjda och delaktiga i vården och blir bemötta med respekt och värdighet. Några av våra prioriteringsområden är att ge patienter en trygg och säker vård samt minska antal tvångsvårdade patienter. Avdelningen har en välfungerade samverkan med vår specialiserade öppenvårdsmottagning för psykossjukdomar i Björkängen. Vi samverkar även med öppenvårdsmottagningar utanför Borås och andra vårdgrannar utanför sjukhuset.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig som sjuksköterska med heltidsanställning ett heltidsmått på 34 timmar per vecka och för det utgår en heltidslön. Vi är övertygade om att en kortare arbetstid leder till en större arbetsglädje så du hinner med både återhämtning och fritid på dina lediga dagar.

Psykiatrins kvarter
Vi investerar långsiktigt och bygger Psykiatrins kvarter som omfattar verksamheterna inom vuxenpsykiatrin samt barn- och ungdomspsykiatrin. De vuxenpsykiatriska öppenvårdsmottagningarna i Borås kommer att flytta till sjukhusområdet. Kvarteret byggs och tas i bruk i flera steg och är klart för inflytt oktober 2020.

Kliniskt basår
Du som är nyutexaminerad sjuksköterska (med maximalt 4 månaders yrkeserfarenhet) genomgår det kliniska basåret i början av din anställning hos oss. Det kliniska basåret innebär ett år av självständigt arbete som legitimerad sjuksköterska samtidigt som du får omvårdnadshandledning av en erfaren sjuksköterska, utbildningstillfällen varje månad och möjlighet att öva på ditt yrke genom kliniska simuleringar på kliniskt träningscentrum (KTC). Dessutom ingår det att arbeta på minst två olika avdelningar för att bredda kunskapen. Läs mer om det kliniska basåret.

Din profil
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med intresse för psykiatri och patientcentrerat arbete utifrån vårt uppdrag och vår värdegrund. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbete. Specialistutbildning inom psykiatrisk vård är meriterande. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet såsom god samarbetsförmåga, arbetar självständigt, flexibel och att du är en positiv person. Du är inte rädd för utmaningar och är inställd på att ge en god omvårdnad och jobba med utveckling av patientarbetet.

Övrigt
Bifoga giltig yrkeslegitimation i din ansökan. Vi värnar om allas trygghet och begär utdrag ur misstanke- och brottsregistret på alla som erbjuds anställning hos oss.

Urval och intervjuer sker löpande så varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Enligt överenskommelse
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/7071
Kontakt
  • Charlotte Hjertton Liesto, vårdenhetschef, 033-616 27 42
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet nås via sjukhusets växel, 033-616 10 00
Publicerat 2020-02-12
Sista ansökningsdag 2020-03-11

Wróć do ofert pracy