Regionhälsan, Sexualmedicinskt Centrum

Regionhälsan är en förvaltning i regionen. Våra verksamheter har en stor bredd med inriktning regiongemensamma vårdverksamheter och hälsofrämjande nära vård. Nu har du möjlighet att bli en del av oss och vara med på vår spännande uppstart och utveckling.

Vi söker nu en specialistläkare i gynekologi eller en specialist i allmänmedicin med fördjupad kunskap i gynekologi.

Om oss

Sexualmedicinskt Centrum är en specialistmottagning med klinisk behandlingsverksamhet där fokus är sexuella frågeställningar. Vi arbetar tvärprofessionellt utifrån såväl medicinsk som psykosocial kompetens och utgår från ett rättighetsperspektiv. Det innebär att alla oavsett funktionalitet, kön, könsidentitet, könsuttryck, sexuell identitet och sexuell praktik ska känna sig välkomna och uppleva ett gott omhändertagande.

Våra patienter kommer från hela Västra Götalandsregionen och vi erbjuder behandling online för att öka tillgängligheten. Enheten har förutom direkta patientkontakter även ett konsultativt uppdrag att erbjuda stöd till vårdgrannar och handledning i specifika ärenden.

Teamet på Sexualmedicinskt Centrum i Göteborg består idag av psykolog, barnmorska, sjuksköterska, fysioterapeut och läkare som samtliga har sexologisk och terapeutisk grundutbildning. Teamet består även av undersköterska, vårdadministratör samt enhetschef. Vi arbetar nära Kunskapscentrum för Sexuell Hälsa.

Vi är en arbetsgrupp som månar om god gemenskap och kollegialt samarbete för att skapa en stöttande och trivsam arbetsmiljö tillsammans.

Om arbetet

Vi erbjuder dig ett intressant och stimulerande arbete i samarbete med engagerade arbetskamrater. Hos oss får du ett omväxlande arbete med arbetsuppgifter utifrån sexualmedicinska frågeställningar, diagnostiska bedömningar och behandlingar. Tjänsten innehåller kliniskt mottagningsarbete, teamsamverkan och medicinskt lednings-/ rådgivararbete.

Du kommer i ditt mottagningsarbete att möta patienter hos vilka de sexologiska frågeställningarna tar sig uttryck i kroppsliga symtom. En betydelsefull del av det kliniska arbetet är att diagnosticera och/eller utesluta medicinska orsaker till de sexologiska problemen. Du kommer att ha en viktig roll i teamet i samband med de veckovis återkommande behandlingskonferenserna, där enhetens samlade kompetens bildar kärnan i verksamheten och är en bas för det kliniska arbetet. Du kommer där, att med dina medicinska kunskaper, bidra med ett somatiskt perspektiv på patientens problematik. Du kommer också att fungera som medicinsk rådgivare till enhetschefen. Dina synpunkter kommer att vara viktiga för utvecklings- och kvalitetssäkringsarbetet inom enheten.

Sexualmedicinskt Centrums arbetssätt ger dig möjlighet att möta patienten utifrån en helhetssyn. Hos oss är målsättningen att förstå, utreda och behandla orsaken till patientens problematik i såväl medicinska, psykologiska och sociala aspekter. Detta innebär att våra konsultationer ger tidsutrymme för detta. Teamets sammansättning ger möjlighet till värdefulla och berikande diskussioner i ett holistiskt perspektiv. Du kommer att få tillgång till regelbunden professionell handledning avseende de psykiska aspekterna av patientarbetet. Senior kollega finns på plats för introduktion och mentorskap. Möjlighet finns till fortbildningar och kurser inom ramen för vårt uppdrag.

Tjänsten på Sexualmedicinskt Centrum är på 50%, men om högre tjänstgöringsgrad önskas finns möjlighet att kombinera tjänsten med arbete inom Mödravården i Göteborg.

Om dig

Du är legitimerad läkare och specialist inom gynekologi eller allmänmedicin med ett särskilt intresse för sexuell hälsa och hur sexologiska symtom och psykosomatik och psykisk ohälsa hänger samman. Om du har erfarenhet av psykoterapeutiskt arbete är detta meriterande. Du värdesätter arbete i tvärprofessionellt team.

Vi tycker det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga och är trygg i din yrkesroll. Som person är du flexibel, utvecklingsorienterad och har ett professionellt arbets- och förhållningsätt. 

Villkor

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50 %, finns möjlighet till kombinationstjänst
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/6965
Kontakt
  • Emma Svanholm, Enhetschef, 0730 - 77 77 61
Facklig företrädare
  • Anders Jormeus, Läkarföreningen, anders.jormeus@vgregion.se
Publicerat 2020-01-02
Sista ansökningsdag 2020-02-28

Wróć do ofert pracy