Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Neurosjukvård

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Beskrivning

Verksamhetsområde Neurosjukvård bedriver högspecialiserad vård för Västra Götalandsregionen och Norra Halland samt länssjukvård för Storgöteborg. Verksamhetsområdet har cirka 550 anställda och en budget omfattande ungefär 600 miljoner kronor. Verksamheten är organiserad i fyra sektioner - neurologi, neurokirurgi, rehabiliteringsmedicin samt klinisk neurofysiologi. Inom Neurosjukvården bedrivs ett brett och aktivt forsknings- och utvecklingsarbete av nya behandlings- och diagnostikmetoder, ofta i samarbete med nationella och internationella partners. Forskningen bedrivs ofta i tät samverkan med Sahlgrenska akademin. Verksamhetsområdet har också delar av rikssjukvårdsuppdrag samt andra nationella vårduppdrag. Strokeenheten på Sahlgrenska bedriver en högspecialiserad vård med regionalt ansvar för Trombektomisamt är den av Sahlgrenska Universitetssjukhusets tre strokeenheter som ansvarar för Trombolysbehandlingar. Patienterna har på enheten tillgång till tre medicinska specialiteter; neurologi,medicin och geriatrik. Avdelning 134/135 har 39 vårdplatser och antalet medarbetare är drygt 100.Enheten ingår bland annat i direktinläggningsspår från ambulans samt ansvarar för avancerad behandling av Stroke/TIA patienter för Sahlgrenska Universitetssjukhuset. På strokeenheten bedrivs en hög grad av forskning såväl kliniska prövningar som mer kliniknära forskning. Arbetet bedrivs i samarbete med Göteborgs universitet. Vårt mål är att ge en god strokesjukvård, som ger patienten möjlighet till ett fortsatt gott liv efter att de drabbats av stroke. Strokeenheten arbetar enligt nationella riktlinjer och har utöver att ge strokevård till Göteborgs invånare, även ett speciellt uppdrag för yngre strokepatienter från hela Västra Götaland. Just nu pågår en utveckling av den akuta strokevården och rehabiliteringen med positiva resultat för patientgruppen.

Vi söker nu en vårdenhetschef som i gemensamt ledarskap tillsammans med nuvarande chef skall leda och ansvara för avdelning 134/135:s totala verksamhet. Vi erbjuder dig en arbetsplats med kompetenta medarbetare och med stora möjligheter att vara med och forma en spännande framtid. Vår syn på gemensamt chefskap är att det finns både en flexibilitet och tydlig struktur mellan dig och din chefskollega.

Arbetsuppgifter

I chefsuppdraget ingår arbetsmiljö-, personal-, verksamhets-, och ekonomiskt ansvar. I din roll som vårdenhetschef är du tillsammans med din chefskollega direkt underställd verksamhetschefen och kommer att ingå i VO Neurosjukvårdens ledningsgrupp. Detta innebär att du kommer att vara engagerad i hela verksamhetsområdets utveckling. I ansvaret som vårdenhetschef ingår att ta fram och följa upp mål, bedriva verksamhetsutveckling, samt uppnå goda resultat både vad gäller både vård och ekonomi. Som vårdenhetschef på avdelningen ansvarar du, tillsammans med din chefskollega, för att tillvarata och utveckla medarbetarnas kompetens samt vara med att skapa ett samarbetsklimat som bygger på öppenhet och delaktighet. Vi tror att delat ledarskap leder till att man tillsammans kan ta tillvara på varandras styrkor och få ökad arbetsglädje. Som vårdenhetschef hos oss vill du uppmuntra medarbetarna till ansvarstagande och egna initiativ. Som ledare har du förmågan att tänka nytt och inspirera dina medarbetare att finna nya sätt att arbeta och samarbeta. Strokevårdens pågående utveckling ger utmaningar och detta ställer krav på dig som chef att vara trygg i din chefsroll, du behöver också vilja leda i förändring. Som person tror vi därför att du är tydlig och bra på att skapa struktur. Som chef hos oss på Sahlgrenska Universitetssjukhuset är du drivande i arbetet med att nå Sjukhusets övergripande mål:

  • Vi har en akutsjukvård i toppklass.
  • Vi skapar värde för patienten.
  • Vi är landets ledande Universitetssjukhus.

Kvalifikationer

Vi söker dig med passande akademisk bakgrund samt en gedigen sjukvårdsbakgrund. Har du erfarenhet från strokevården så är det meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av rekrytering, schema och bemanning. Ett krav är att du skall ha erfarenhet av ledarskap eller chefskap inom sjukvård. Du är trygg och prestigelös i din ledarroll gentemot din chefskollega. Då du skall kunna leda förändrings- och utvecklingsarbete är det också viktigt att du har god kommunikativ förmåga samt förmågan att utveckla både det interna och externa samarbetet. Västra Götalandsregionen har utvecklat fyra grundläggande chefskriterier. Vi önskar således att du är kompetent inom områdena kommunikativ förmåga, utvecklingsorienterad, mål– och resultatorienterad samt att din värdegrund stämmer överens med Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Villkor

Femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/6880
Kontakt
  • Verksamhetschef, Åsa Nilsson Lundgren , 031-342 12 24
Facklig företrädare
  • Vision, Lotta Beaird , 031-342 60 36
  • Kommunal, Isabelle Yalcintas , 010-442 94 55
  • Vårdförbundet, Malin Lund , 070-020 79 21
Publicerat 2019-12-11
Sista ansökningsdag 2020-01-26

Tillbaka till lediga jobb