Sahlgrenska Universitetssjukhuset, An/Op/Iva Sahlgrenska, CIVA

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om verksamheten

CIVA, är Sveriges största intensivvårdsavdelning och vi vårdar patienter från de flesta specialiteter på SU. Vi är dessutom en viktig länk i några av sjukhusets rikssjukvårdsuppdrag som exempelvis levertransplantationer och kraniofacilalaplastiker på barn.

På enheten arbetar ca 180 specialistsjuksköterskor och undersköterskor och det finns goda förutsättningar att bedriva forsknings- och utvecklingsarbete.

Som vårdenhetschef på CIVA erbjuder vi dig en unik möjlighet att vara med och utveckla ett nytt arbetssätt för förstalinjechefer och delta i arbetet med att skapa en ny organisation på intensivvårdssektionen.

Om arbetsuppgifter

Som vårdenhetschef hos oss på CIVA har du ett nära samarbete med avdelningschefen och övriga vårdenhetschefer inom sektionen. Tillsammans arbetar ni för att leda och utveckla enheten mot uppsatta mål.

Du och dina chefskollegor skapar trygghet och främjar ett samarbetsklimat som bygger på öppenhet, respekt och delaktighet. Tillsammans utvecklar ni såväl den interna som externa samverkan. Ni är närvarande och synliga i verksamheten och arbetar för att tillvarata och utveckla medarbetarnas kompetens och skapa delaktighet i verksamheten.

Du är direkt underställd avdelningschef och ingår i intensivvårdssektionens ledningsgrupp. Som chef i första linjen har du personal-, ekonomi-, verksamhets- samt arbetsmiljöansvar på enheten.

Om kvalifikationer

Vi söker dig som har sjuksköterskeutbildning eller annan adekvat utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av arbete inom An/Op/IVA alternativt akutsjukvård samt tidigare ledarerfarenhet är meriterande.

Du har ett genuint intresse av att arbeta med människor, som vill arbeta i ett nära ledarskap och som har förmåga att inspirera medarbetare till utveckling. Du har ett stort engagemang och en positiv människosyn. Det innebär att du har positiva förväntningar på dina medarbetare och din omgivning.

Utifrån verksamhetens fastställda mål förväntas du kunna sätta tydliga mål för enheten och medarbetarna samt förmedla och följa upp målen på ett strukturerat sätt. Vi söker dig som är nytänkande, kan entusiasmera och har mod att fatta beslut och verkställa förändringar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Som ny chef erbjuder vi ett introduktionspaket med chefsutbildningar, mentorskap och handledning. Du kommer även ha stöd av stabsfunktioner och chefskollegor. Chefskapet är tidsbegränsat under fem år med tillsvidareanställning inom grundprofessionen.

Intervjuer kommer att ske under vecka 13.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/6614
Kontakt
  • Avdelningschef, Marina Henriksson , 070- 082 36 97
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Annika Wettergren, 031- 342 33 50
  • Kommunal, Lotta Björk , 070- 081 65 13
  • Vision, Sonja Olvdén , 070- 082 28 10
Publicerat 2020-02-24
Sista ansökningsdag 2020-03-15

Wróć do ofert pracy