Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Självskadeenhet

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om arbetsplatsen

En högspecialiserad behandlingsenhet med regionalt uppdrag i uppbyggnadsfas. Avdelningen kommer erbjuda planerad heldygnsvård, konsultationer samt utredningar utifrån ett helhetstänk, där avdelningen har tillgång till ett multimodalt team med olika yrkesprofessioner såsom läkare, sjuksköterska, psykolog, kurator, arbetsterapeut, fysioterapeut, dietist med flera. Brukarmedverkan i skilda former kommer vara en integrerad del av avdelningens arbete, bland annat i form av peer support. Vården har sin utgångspunkt i Dialektisk beteendeterapi (DBT) och i en miljöterapeutisk kontext. Dina arbetstider är flexibla och över dygnets alla timmar med arbete 2/5 helger.

Vad kan vi erbjuda dig som söker?

All personal kommer såväl erbjudas lämplig utbildning för uppdraget liksom fortsatt kompetensutveckling och handledning. Vi erbjuder dig anställningstrygghet och för oss är det viktigt att du trivs på jobbet och med dina arbetskamrater. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat hälsofrämjande aktiviteter i anslutning till arbetet och föräldrapenningtillägg.

Om tjänsten

Som sjuksköterska är du ansvarig för den psykiatriska och somatiska omvårdnaden av patienten. Du arbetar omväxlande med traditionella sjuksköterskeuppgifter samtidigt som du har andra arbetsuppgifter, som syftar till att öka patienternas färdigheter med avseende känsloreglering, relationer, medveten-närvaro och att hantera kris. Det kan innebära såväl att delta som gruppledare i färdighetsträning och andra psykopedagogiska grupper som med stöd att generalisera färdigheter i vardagliga- och kris-situationer och att nå sina långsiktiga mål.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Har du erfarenhet från psykiatrisk vård ses det som meriterande. Har du specialistutbildning i psykiatri, grundläggande utbildning i psykoterapi, motsvarande steg 1 KBT, grundutbildning och/eller intensive DBT är det meriterande för tjänsten.

Du har ett genuint intresse och engagemang för avdelningens målgrupp. Du kan hålla dig lugn i känslomässigt påfrestande situationer. Du har ett icke-värderande förhållningssätt och delar antagande om att alla beteenden är funktionella, att alla människor gör så gott de kan och att alla samtidigt behöver anstränga sig mer. Du är problemlösningsfokuserad, har god social kompetens och god pedagogisk förmåga. Du har lätt för att samarbeta, hög flexibilitet, mod att närma dig människor och samtidigt förmåga att observera dina personliga gränser. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/5841
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Nina Pedersen, 070-082 34 46
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Matilda Eriksson , 070-082 47 61
Publicerat 2020-02-21
Sista ansökningsdag 2020-03-08

Wróć do ofert pracy