Södra Älvsborgs Sjukhus, Strokeenheten

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Om vår lediga tjänst
Vi söker nu en sjuksköterska dagtid till vår strokeenhet. Du får möjlighet att följa människor som drabbats av akut förlust av tal eller rörelseförmåga och deras utveckling och kamp att få tillbaka sina förmågor. Detta kan ske på allt från några sekunder till flera veckor och din insats är viktig för patienten. Vi har ett tätt samarbete i teamet med dagliga avstämningar som består av sjuksköterska, undersköterska, läkare, fysioterapeut, arbetsterapeut, logoped och kurator. Samarbetet är centralt för att kunna erbjuda patienten de bästa möjligheterna utifrån sina egna mål. Patientens mål ligger till grund för arbetet på avdelningen och vi har ett personcentrerat arbetssätt.

Tjänsten passar dig som har intresse för att lära dig trombolysbehandling och som trivs med arbeta i en varierad vård med akuta inflöden. Vi har många erfarna sjuksköterskor och välkomnar även nyfärdiga sjuksköterskor som får en trygg och individanpassad introduktion. Avdelningen har även som mål att alla sjuksköterskor ska få möjlighet att gå vidareutbildning i stroke på 15hp.

Om oss på strokeenheten
Vi bedriver vård av patienter som drabbats av stroke och TIA. Här har du möjlighet att följa strokepatientens väg från det akuta insjuknandet till hemgång, från avancerad akutsjukvård som trombolys till rehabilitering efter den akuta fasen. Stroke är en av de största folksjukdomarna och vården av patienter med stroke går snabbt framåt och med nya behandlingsmetoder. Utvecklingen på SÄS sker med hjälp av strokeprocessen där man arbetar efter de nationella riktlinjerna.

Din profil
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Vi ser det även som meriterande om du har erfarenhet av strokevård med trombolysbehandling och/eller rehabilitering. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet där vi söker dig som har en god samarbetsförmåga, är kommunikativ och initiativtagande.

Vi genomför urval och intervjuer löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Kliniskt basår
Du som är nyutexaminerad sjuksköterska (med maximalt 4 månaders yrkeserfarenhet) genomgår det kliniska basåret i början av din anställning hos oss. Det kliniska basåret innebär ett år av självständigt arbete som legitimerad sjuksköterska samtidigt som du får omvårdnadshandledning av en erfaren sjuksköterska, utbildningstillfällen varje månad och möjlighet att öva på ditt yrke genom kliniska simuleringar på kliniskt träningscentrum (KTC). Dessutom ingår det att arbeta på minst två olika avdelningar för att bredda kunskapen. Läs mer om det kliniska basåret.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4898
Kontakt
  • Anders Ramkrans, vårdenhetschef, 033-616 40 53
  • Sara Davidsson, vårdenhetschef, 033-616 40 52
Facklig företrädare
  • Nås via sjukhusets växel, 033-616 10 00
Publicerat 2020-02-07
Sista ansökningsdag 2020-03-08

Wróć do ofert pracy