Södra Älvsborgs Sjukhus, Ortopedi och geriatrisk akutvårdsavdelning (OGAVA)

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Om tjänsten
Vi ska gå från 8 till 16 vårdplatser på OGAVA vilket innebär att vi nu söker fler drivna sjuksköterskor till vårt team. Om du vill ha möjligheten att bygga upp en bred kompetens inom både ortopedisk vård såväl som geriatrisk omhändertagande är detta tjänsten för dig. Introduktion av dig som ny medarbetare är viktigt för oss. Därför får du en individuellt anpassad introduktion till arbetet. Som nyfärdig får du minst 5 veckor samt vägledningsmaterial för att säkerställa att du lär dig det du behöver i din roll som sjuksköterska.

Viktiga grundstenar hos oss:
• Strukturerat pre- och postoperativt omhändertagande av den äldre patienten
• Bedömning och optimering av medicinsk status, funktions- och ADL-status
• Översyn av: läkemedel för att reducera polyfarmaci, olämpliga läkemedel till äldre, social situation, näringsstatus, omvårdnadsbehov och långsiktiga rehabinsatser efter slutvård
• Aktivera patientens egna resurser till rehabilitering

Om oss på OGAVA
Vi på OGAVA är inriktade mot vård av äldre i samband med höftfraktur, amputation eller annan skelettskada. Teamarbete är en central del på avdelningen med framförallt tätt samarbete mellan yrkesgrupperna: sjuksköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut, läkare och undersköterska. Det finns även tillgång till dietist och kurator baserat på patientens behov. Målet med vården hos oss är att utifrån en helhetssyn på patienten ge förutsättningar till rehabilitering och minska risken för nya skelettskador.

Din profil Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med ett uttalat intresse av ortopedisk eller geriatrisk vård. Tidigare erfarenhet eller utbildning inom geriatrik, ortopedi eller rehabilitering är meriterande. Eftersom arbetet är teambaserat lägger vi stor vikt vid samarbetsförmåga, flexibilitet och helhetssyn.

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska (med maximalt 4 månaders yrkeserfarenhet) genomgår det kliniska basåret i början av din anställning hos oss. Det kliniska basåret innebär ett år av självständigt arbete som legitimerad sjuksköterska samtidigt som du får omvårdnadshandledning av en erfaren sjuksköterska, utbildningstillfällen varje månad och möjlighet att öva på ditt yrke genom kliniska simuleringar på kliniskt träningscentrum (KTC). Dessutom ingår det att arbeta på minst två olika avdelningar för att bredda kunskapen. Läs mer om det kliniska basåret via denna länk: http://sas. vgregion.se/jobba-hos-oss/karriar-och-utveckling/kliniskt-basar-for-sjukskoterskor/

Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4759
Kontakt
  • Johan Bergfors, vårdenhetschef OGAVA, 033-616 28 98
  • Elin Lamby, rekryterare, 0722-03 08 96
Facklig företrädare
  • Lena Andersson, Vårdförbundet, 033-616 21 37
Publicerat 2019-08-27
Sista ansökningsdag 2019-12-31

Wróć do ofert pracy