Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Beskrivning
Område 4 är ett av Sahlgrenska Universitetssjukhusets sex olika områden och här ingår sjukhusets diagnostiska verksamheter inom laboratoriemedicin och bild- och funktionsmedicin. Vårt uppdrag består av, utöver sjukvård, att bedriva omfattande verksamhet inom forskning, utbildning och utveckling i nära samverkan med flera externa aktörer, främst Sahlgrenska akademin vid Göteborgs Universitet. Området har cirka 1 900 medarbetare och vi har verksamheter lokaliserade på Sahlgrenska-, Östra- och Mölndals sjukhus. Vi står inför spännande utmaningar då Västra Götalandsregionens laboratoriemedicin föreslås att organiseras inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Beslut ska fattas under 2019 och verksamhetsstarten förväntas starta under 2020 och 2021.

Området leds av en områdeschef där funktionerna för HR, ekonomi och verksamhetsutveckling ingår i staben som är lokaliserad i gemensamma lokaler på Sahlgrenska sjukhustomten. Ett nära samarbete mellan stabsfunktionerna ser vi som en förutsättning för att kunna ge ett kvalitetssäkrat och kompetent stöd till chefslinjen så att de kan skapa värde i verksamheten och på det sättet stödja sjukhusets uppdrag och mål.

Vem söker vi?
Till vår HR-avdelning på område 4 söker vi dig – utvecklingsinriktad, engagerande och drivande HR-specialist. Rollen som HR-specialist innebär framförallt att du arbetar som generalist mot ett eller flera verksamhetsområden. Du har en naturlig plats i verksamhetens ledningsgrupp och deltar aktivt som partner i frågor för verksamheten. Du fungerar som ett operativt och strategiskt HR-stöd åt cheferna i det dagliga arbetet i frågor som rehabilitering, kompetensförsörjning, lönebildning, arbetsrätt och facklig samverkan.

Arbetet som HR-specialist är självständigt och innebär mycket eget ansvar samtidigt som du kommer att ingå i olika arbetsgrupper och team både inom området och i sjukhusövergripande grupperingar. Du deltar årligen i ett antal övergripande HR-seminarier och utbildningssatsningar vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset och inom Västra Götalandsregionen.

Vi erbjuder dig ett spännande och kvalificerat arbete där du blir en del av en engagerad och dynamisk HR-avdelning. Vi arbetar proaktivt, tar tillvara våra olika kompetenser och lär av varandra. Här får du ett utvecklande och självständigt arbete med fokus på eget ansvar och resultat. Du får möjlighet att utvecklas i en verksamhet där vi har kul och hjälper varandra samtidigt som vi har som främsta mål att lösa våra uppgifter och utmaningar, vilket ibland är förenat med att ha svåra samtal och fatta svåra beslut. Hos oss kan du alltid lita på att kollegorna finns nära tillhands för råd och stöd.

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleutbildning inom HR-området eller motsvarande utbildning på högskolenivå. Du bör ha några års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete, gärna från liknande roll i en större organisation. Erfarenhet från offentlig verksamhet är meriterande. Vi ser gärna att du med ett utpräglat arbetsgivarsynsätt har förmåga att leverera professionellt stöd till cheferna på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och där du delar våra värderingar ”Tillsammans för patienten, med patienten”.

Det är stor variation i arbetet så du bör ha ett lösningsorienterat förhållningssätt och lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Det är viktigt att du kan prioritera mellan arbetsuppgifter och arbeta strukturerat. Du har en vilja att utveckla de processer du arbetar med och ser ständigt lärande som en självklarhet.

Du har god analytisk förmåga, ett gott omdöme och förmåga att hitta flexibla lösningar på de utmaningar som du stöter på i arbetet. Att kunna skapa förtroende och goda samarbeten med din omgivning är andra viktiga egenskaper. Du har även en god pedagogisk förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och i skrift.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4361
Kontakt
  • HR-chef Gunilla Persson, 073-660 17 77
  • HR-specialist Ewa Thorin Andersson, 070-082 47 72
Facklig företrädare
  • Vision, Sandra Novakovic, 070-082 57 02
Publicerat 2019-07-31
Sista ansökningsdag 2019-08-15

Wróć do ofert pracy