Studierektorsenheten Göteborg

Regionhälsan är en ny förvaltning i regionen. Våra verksamheter har en stor bredd med inriktning regiongemensamma vårdverksamheter och hälsofrämjande nära vård. Nu har du möjlighet att bli en del av oss och vara med på vår spännande uppstart och utveckling.

Om oss

Studierektorsenheten för primärvården i Västra Götaland är producentneutral och verkar för god kvalitét inom verksamhetsförlagd utbildning (VFU) och utbildning för läkare (allmäntjänstgöring och specialiseringstjänstgöring), vilket bland annat bidrar till långsiktig kompetensförsörjning i Västra Götalandsregionen.

Medarbetare på Studierektorsenhet primärvård samverkar med verksamhetschefer och handledare på alla vårdenheter inom Västra Götalands primärvård (VGPV) och består av fem lokalkontor belägna i Mölndal (Södra Bohuslän), Göteborg (Göteborg); Borås (Södra Älvsborg), Skövde (Skaraborg) och Vänersborg (Fyrbodal). Lokalkontoren har en gemensam studierektorschef och inom regionen finns ett regionalt studierektorsnätverk inom primärvård.

ST-utbildningen i allmänmedicin i Västra Götalandsregionen har ett gott rykte och antalet ST-läkare har ökat markant de senaste åren. Då en av våra studierektorer för ST-läkare minskar sin arbetstid till hösten söker vi nu en kollega inom vårt geografiska område Göteborg.

Om arbetet

Uppdraget som studierektor innebär att du har ett övergripande ansvar för ST-läkarnas utbildning inom primärvården, där du ansvarar för att våra ST-läkare har ett kvalitativt gott utbildningsklimat och får god handledning.

Som studierektor för ST-läkare får du ett roligt, omväxlande och stimulerande arbete med stora möjligheter för egna initiativ och utvecklande kontakter. Du medverkar bland annat vid kompetensvärdering, deltar vid utbildningsplanering och anordnar ST- och handledardagar. Uppdraget innebär många kontakter med verksamhetschefer och handledare i såväl privat som offentlig driftsform. Du har även möjlighet att driva utbildningsfrågor i ett vidare perspektiv.

Om dig

Du är specialist i allmänmedicin med intresse för att utveckla specialiteten inom detta område. Du behöver även ha genomfört handledarutbildning och ha praktisk erfarenhet av att handleda.

Du arbetar idag som distriktsläkare på offentlig eller privat vårdcentral, har intresse för utbildningsfrågor, god social kompetens och god samarbetsförmåga samt trivs av att arbeta såväl självständigt som i team.

Villkor

Uppdraget som studierektor är på 50 % och kombineras med din ordinarie anställning som distriktsläkare på offentlig eller privat vårdcentral. Uppdraget är tidsbegränsat och pågår under 2-3 år med möjlighet till förlängning.

Anställningsform Umowa o pracę na czas określony dłuższy niż 6 miesięcy
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4080
Kontakt
  • Per Backman, tillförordnad studierektorschef, 0708 – 69 22 16
  • Helen Christensson, studierektor, 0727- 40 92 75
Facklig företrädare
  • Fredrik Pellmé, Läkarförbundet, 010 - 473 46 35
Publicerat 2019-07-02
Sista ansökningsdag 2019-08-22

Wróć do ofert pracy