Västtrafik ansvarar för kollektivtrafiken i Västsverige. Varje dag väljer över 400 000 kunder att resa med våra bussar, tåg, spårvagnar och båtar. Genom att utveckla och erbjuda hållbara resor och smarta tjänster vill vi vara det självklara valet när du reser. På så sätt bidrar Västtrafik till det goda livet i Västra Götaland och till en attraktiv och konkurrenskraftig region.

Vi som arbetar på avdelningen Trygghet och säkerhet upplever en hög trivsel på jobbet med intressanta, omväxlande och stimulerande arbetsuppgifter. Nu söker vi en kollega som vill jobba med informationssäkerhet och som dataskyddsombud.

Arbetsuppgifter

I gruppen arbetar vi med strategisk och operativ trygghet, samt säkerhetsarbete som inkluderar; brandskydd, krisberedskap, civilt försvar, avvikelsehantering, informationssäkerhet med mera.

Du kommer att ansvara för att Västtrafik följer direktiv från andra myndigheter inom informationssäkerhet. Som dataskyddsombud har du en viktig roll att säkerställa att företaget följer GDPR, samt att förebygga och hantera incidenter.

Du ska även kravställa och ge stöd, såväl internt som externt, när det gäller klassificering av handlingar som berörs av sekretess. Du kommer ansvara för att skapa en medvetenhet inom området informationssäkerhet hos företagets medarbetare.

Då gruppen och avdelningen är ny kommer även andra arbetsuppgifter inom trygghet och säkerhet att planeras i samråd med gruppen och dess kunskaper.

Erfarenhet

Vi har som krav att du har eftergymnasial utbildning (till exempel högskola) inom informationssäkerhet, eller motsvarande som vi bedömer som likvärdigt. Du har även några års erfarenhet av att arbeta med informationssäkerhet, gärna inom en myndighet. Det är meriterande om du har kunskap om ISO27001.

Du har goda erfarenheter av att hantera sekretessbelagd information samt att klassificera denna. Du är van vid att läsa och tolka lagar, samt har förmågan att kommunicera med dina kollegor på ett tryggt och enkelt sätt.

Du ska ha B-körkort då det inom tjänsten kan behövas hantera akuta händelser där det krävs att du behöver köra bil. Svenskt medborgarskap är ett krav då tjänsten eventuellt kommer att innebära placering i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning sker enligt Säkerhetsskyddslagen.

Personliga egenskaper

Du har lätt för att vara utåtriktad och upplevs som trygg i din kommunikation. På Västtrafik tror vi att tvärfunktionellt samarbete är en förutsättning för att lyckas. Det innebär att du behöver ha lätt för att samarbeta med andra, och att du är van vid att jobba både självständigt och i grupp. Du är en pålitlig person som förstår vikten av lojalitet och sekretess.

Du har förmågan att underhålla och utveckla existerande nätverk inom regionen, samverkande myndigheter, företag och organisationer.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Västtrafik ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Ansökan och mer information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Göteborg. Tillträde efter överenskommelse.

Du är välkommen med din ansökan fram till den 22 mars 2019, intervjuer sker löpande. 

Har du några frågor om tjänsten kontakta Fredrik L Eriksson, säkerhetschef på 010-43 45 994 alternativt Fredrik.L.Eriksson@vasttrafik.se

Västtrafik undanber sig alla erbjudanden om ytterligare jobbannonsering eller rekryteringsstöd i samband med denna rekrytering.

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/1704
Publicerat 2019-03-08
Sista ansökningsdag 2019-03-22

Wróć do ofert pracy