Skaraborgs Sjukhus, Område Kirurgi, K3, Gynekologi

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Beskrivning

Nu söker vi en beteendeinriktad psykolog till verksamhetsområdet för Barn- och kvinnosjukvården på Skaraborgs sjukhus. Verksamhetsområdet har ca 400 medarbetare och ansvarar för akut-, planerad-, öppen- och slutenvård inom specialiteterna Barn- och Ungdomsmedicin och Kvinnosjukvård. Inom verksamhetsområdet finns idag fyra psykologer som till största del arbetar inom barn och ungdomsmedicin.

Arbetsuppgifter

Arbetet kommer att bestå av två huvuddelar. Dels arbete med förlossningsrädda kvinnor, primärt förstföderskor med förlossningsrädsla, och uppföljning av kvinnor med traumatiska förlossningar för att minska psykisk ohälsa och utveckling av sekundär förlossningsrädsla.

Du kommer även att ingå som en viktig del i Endometriosteamet, ett multimodalt specialistteam under uppbyggnad, som hjälper patienter med ofta svår kronisk smärtproblematik. I teamet ingår gynekolog, smärtläkare, kontaktsjuksköterska, psykolog och sjukgymnast. Arbetet kommer att ske interdisciplinärt med fokus på bedömning samt individuell- och gruppbehandling där fysiska, psykiska och sociala faktorer beaktas. 

Som psykolog hos oss kommer du även möta andra kvinnor inom kvinnosjukvården i behov av psykolog, ex psykisk ohälsa som tillägg eller följd av gynekologiska diagnoser.

Du kommer också:

 • Handleda personal
 • Samverkan med övriga psykologer inom barn och kvinnosjukvården

Kvalifikationer

Du är legitimerad psykolog och du har god förmåga att analysera och bedöma patienters psykiska svårigheter och tillgångar. Tidigare arbete med smärtproblematik och/eller förlossningsrädsla, och erfarenhet av teamarbete är meriterande.

Kvalifikationer

 • Legitimerad psykolog
 • Minst två års yrkeserfarenhet som psykolog
 • Goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift. Övriga språkkunskaper är meriterande.
 • Du är kommunikativ samt har en god förmåga att arbete både självständigt och i team. 

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete med smärtpatienter.
 • ACT-utbildning 
 • KBT-utbildning  

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

Bifoga legitimation/intyg från din utbildning

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/273
Kontakt
 • Maria Söderberg , 0500-431000
 • Elisabeth Björklund, Psykolog , 0500-431000
Facklig företrädare
 • Fackliga organisationer nås via växel, 0500-431000
Publicerat 2019-01-14
Sista ansökningsdag 2019-02-17

Wróć do ofert pracy