Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatri Affektiva, Självskadeenheten

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Under våren byggs enhetens blivande lokaler om, så att vi kan ta emot patienter med allvarligt självskadebeteende efter sommaren. Sedan 2019-01-01 tar vi emot remisser för konsultation.

Vi är nu 25 engagerade personer som förbereder oss för att göra skillnad i vården för patientgruppen. Vi kommer ha hög personaltäthet och behöver komplettera teamet med ytterligare några sjuksköterskor och skötare.

Om arbetsplatsen

En högspecialiserad behandlingsenhet med regionalt uppdrag i uppbyggnadsfas. Avdelningen kommer erbjuda planerad heldygnsvård, konsultationer samt utredningar utifrån ett helhetstänk, där avdelningen har tillgång till ett multimodalt team med olika yrkesprofessioner såsom läkare, sjuksköterska, psykolog, kurator, arbetsterapeut, fysioterapeut, dietist med flera. Brukarmedverkan i skilda former kommer vara en integrerad del av avdelningens arbete, bland annat i form av peer support. Vården har sin utgångspunkt i Dialektisk beteendeterapi (DBT) och i en miljöterapeutisk kontext. Dina arbetstider är flexibla och över dygnets alla timmar med arbete 2/5 helger.

Vad kan vi erbjuda dig som söker?

All personal kommer såväl erbjudas adekvat utbildning för uppdraget liksom fortsatt kompetensutveckling och handledning. Vi erbjuder dig anställningstrygghet och för oss är det viktigt att du trivs på jobbet och med dina arbetskamrater. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat hälsofrämjande aktiviteter i anslutning till arbetet och föräldrapenningtillägg.

Om tjänsten

Avdelningens arbete präglas av DBT, där din uppgift blir att i ditt möte med patienten och med utgångspunkt i antagandet att allt beteende är begripligt, ge patienten stöd och coachning i att öka och generalisera effektiva beteenden på kort och lång sikt. Du deltar med patienten i avdelningens olika aktiviteter, som syftar till öka patientens färdigheter med avseende känsloreglering, relationer, medveten-närvaro och att hantera kris. Tillsammans med avdelningens sjuksköterskor har du ansvar för den psykiatriska och somatiska omvårdnaden.

Om dig

Vi söker dig som har läst omvårdnadsprogrammet med psykiatrisk inriktning alternativt YH-utbildning skötare med erfarenhet från psykiatrisk vård. Har du utbildning i, eller erfarenhet av MI, ACT och/eller grundutbildning i DBT är detta meriterande. 

Du skall ha ett genuint intresse och engagemang för avdelningens målgrupp. Du kan hålla dig lugn i känslomässigt påfrestande situationer. Du har ett icke-värderande förhållningssätt och delar antagande om att alla beteenden är funktionella, att alla människor gör så gott de kan och att alla samtidigt behöver anstränga sig mer. Du är problemlösningsfokuserad, har god social kompetens och god pedagogisk förmåga. Du har lätt för att samarbeta, hög flexibilitet, mod att närma dig människor och samtidigt förmåga att observera dina personliga gränser. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/240
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Nina Pedersen, 070-082 34 46
Facklig företrädare
  • Kommunal, Anders Wallenius, 076-787 20 77
Publicerat 2019-01-14
Sista ansökningsdag 2019-02-11

Wróć do ofert pracy