Habilitering & Hälsa, Hörselverksamhet, Regionala team

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Beskrivning
Hörselverksamhet ger habilitering och rehabilitering till personer med hörselnedsättning, dövhet eller dövblindhet och till personer i patientens närmiljö. Målet med verksamheten är att skapa förutsättningar för personer med hörselnedsättning/dövhet/dövblindhet att kunna leva ett gott liv och nå full delaktighet i samhället utifrån egna val. Vår samlade kompetens kan ge patienten pedagogisk, social, psykologisk och tekniska insatser utifrån dennes behov då vi arbetar i team bestående av olika yrkeskompetenser. Vi utgår från en helhetssyn där patienten får vara med i all planering av stöd och åtgärder från oss.
Alternativ telefoni är ett specialistteam inom Hörselverksamhet. Vi arbetar med telefoneringshjälpmedel för personer med dövhet, dövblindhet, hörselskada, talskada eller språkstörning. Inom Alternativ telefoni arbetar audionomer, pedagog, datatekniker, assistent och hörselingenjörer. Verksamheten är regional, och vi har kontor i Vänersborg och Göteborg.
Nu söker vi dig som vill arbeta med oss på Göteborgskontoret som vikarie under en kollegas föräldraledighet. Tjänsten är placerad på enheten för Hörselverksamhetens regionala team, knuten till Alternativ telefoniteamet med nära samarbete med Dövteam och Dövblindteam.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill arbeta som en viktig del i processen kring förskrivning av tekniska lösningar för alternativ telefoni och varseblivningshjälpmedel. Din grundprofession avgör i vilken befattning anställning kan ske, och arbetsuppgifterna utformas utifrån din grundprofession. Arbetet i teamet innebär behovsbedömning, utprovning, utbildning och uppföljning, installation och pedagogiskt stöd i samband med förskrivning av text- och bildtelefoner samt tekniska hjälpmedel. Som audionom arbetar du med förskrivning av hjälpmedel för alternativ telefoni och tekniska hjälpmedel. Som hörselpedagog arbetar du med pedagogiska insatser kring förskrivna hjälpmedel. Som hörselingenjör/tekniker arbetar du med installation och support kring förskrivna hjälpmedel.
Du deltar i teammöten och i det utvecklingsarbete som sker i teamet. Du arbetar med patienter både enskilt och i grupp, vid besök hos oss, öppen mottagning eller vid hembesök.

Kvalifikationer
Mycket god teckenspråkskompetens är ett krav. Förmågan att kunna kommunicera obehindrat på teckenspråk är meriterande. Din grundprofession avgör i vilken befattning anställning kan ske. Du ska vara legitimerad audionom, hörselpedagog, hörselingenjör eller datatekniker.
Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.  Du är en person som är bra på att samarbeta i ett team bestående av olika professioner. Du är ansvarstagande, självständig och bra på att planera och prioritera i ditt arbete.  Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att du har B-körkort då det förekommer resor i tjänsten.

Övrigt
Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.
Intervjuer kommer ske löpande under rekryteringsperioden.

Anställningsform Umowa o pracę na czas określony dłuższy niż 6 miesięcy
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/51
Kontakt
  • Tove Wrånge, enhetschef,, 070-640 74 95
  • Tobias Falk, audionom,, 070-082 49 31
Facklig företrädare
  • Ann-Marie Andela, SRAT,, 031-343 21 03
  • Lotta Bylund, Lärarförbundet,, 033-616 26 42
  • Stig Roos, SSR,, 070-255 49 19
Publicerat 2019-02-08
Sista ansökningsdag 2019-03-01

Wróć do ofert pracy