Västarvet, Publik, Göteborgs Naturhistoriska museum

Västarvet är en del av Västra Götalandsregionen och Sveriges största regionala förvaltning för natur- och kulturarv. Vår ambition är att göra positiva avtryck i människor och samhällsutvecklingen genom kunskap, upplevelser och hållbar utveckling.

Vår målsättning är att göra så många som möjligt medvetna om natur- och kulturarvets värden för en hållbar livsmiljö. Med museer, besöksmål och regional verksamhet gör vi historien levande, relevant och tillgänglig för invånare och besökare i Västra Götalands 49 kommuner. Vi har en stor pedagogisk verksamhet, arbetar aktivt med kulturmiljöer, bevarar och förmedlar historiska värden för framtida generationer.

Vår värdegrund Kunskap, Öppenhet och Mod präglar hela vår verksamhet och vi fäster stor vikt vid delaktighet och medskapande när vi belyser natur- och kulturarvet ur olika perspektiv – från det lokala till det globala, från forntid till framtid.

Vi har en omfattande regional verksamhet inom områden som arkeologi, byggnadsvård, konservering, natur- och kulturmiljö, slöjd, pedagogik och utställningar, utveckling och processtöd. Våra museer och besöksmål är Forsviks bruk, Göteborgs naturhistoriska museum, Lödöse museum, Slöjd & Byggnadsvård, Vitlycke museum och Vänersborgs museum.

Vill du veta mer om vår verksamhet? Läs gärna mer på www.vastarvet.se

Västarvet, Göteborgs Naturhistoriska museum
Göteborgs Naturhistoriska Museum arbetar med kunskap, upplevelser och utveckling. Vår bas är våra samlingar och utställningarna om natur och djur från hela världen. Vi ska öka kunskapen och intresset för naturhistoria och arbeta aktivt med kunskapsutbyte och upplevelser inom vårt expertområde. Vi ska också göra våra samlingar, vår fysiska miljö och våra aktiviteter tillgängliga för så många människor som möjligt. Våra samlingar utgör ett fantastiskt arkiv med närmare tio miljoner föremål. Vår vision är att Göteborgs Naturhistoriska Museum upplevs som ett relevant, engagerande och välkomnande museum.

Vill du vara med och framtidssäkra markfaunainventeringar?
Arbetet består i digitalisering av material av landlevande mollusker i Göteborgs Naturhistoriska Museums markfaunainventering. Detta innebär inskrivning av material i databasen (lokal- och biotopbeskrivningar, artlistor etc.) och koordinatsättning av lokaler. Arbetet kan även komma att omfatta översyn och komplettering av redan befintligt material i databasen.

En viktig och stor del av arbetet är att med hjälp av fältdagböcker och listor identifiera prickmarkeringar och/eller lokalangivelser på äldre kartor (generalstabskartan), bedöma lokalernas läge och ta ut koordinater (RT90) med hjälp av Länsstyrelsens WebbGIS. 

Arbetet är stillasittande, och kräver noggrannhet och tålamod.

Är du nyfiken och vetgirig?
Du har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot biologi eller motsvarande samt erfarenhet av arbete i databaser. Det är önskvärt om du har utbildning inom GIS, erfarenhet av arbete med GIS-data och kartor samt handskriftsanalys (tolkning). Om du har arbetat med databaser (Access), kartprogram, sökmotorer och äldre kartmaterial är detta meriterande.

Du gillar att arbeta både i team och enskilt, du är noggrann, har tålamod och är nyfiken och vetgirig. Eftersom arbetet till stor del går ut på att kunna läsa och tyda svenska handstilar (handskrift) är det viktigt att du har goda kunskaper i svenska.

Erfarenhet av att kunna läsa och tolka en biologisk text (biotopbeskrivning) är också önskvärd.

Övrigt
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Anställningsform Umowa o pracę na czas określony dłuższy niż 6 miesięcy
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/3613
Kontakt
  • Stefan Örgård, Enhetschef GNM, tfn: 010-441 42 35
Facklig företrädare
  • Charlotte Jonsson, Naturvetarna, tfn: 010-441 42 58
Publicerat 2018-06-08
Sista ansökningsdag 2018-06-29

Wróć do ofert pracy