Södra Älvsborgs Sjukhus, Kvalitet och tillgänglighet

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Till staben för kvalitet och tillgänglighet söker vi nu en patientsäkerhetsstrateg med främsta fokus på ett hållbart patientsäkerhetsarbete innefattandes god, säker och jämlik vård. Välkommen till oss på SÄS!

Om vår lediga tjänst
En central uppgift i ditt arbete som patientssäkerhetsstrateg är att tillsammans med bland annat chefläkare stödja verksamheten med att implementera handlingsplan för säker vård. Du ska identifiera och analysera riskområden samt ge förslag till förbättringsåtgärder, samt delta i och driva genomförandet av dessa.

Som patientsäkerhetsstrateg hos oss kommer du att fungera som en sjukhusövergripande strateg inom patientsäkerhetsområdet. Det innebär att du kommer att samordna, stödja och följa upp arbetet med patientsäkerhet och du kommer att vara en rådgivande part till sjukhusledning tillika sjukhusets direktör. I samverkan med chefläkare, chefssjuksköterska, patientsäkerhetsteam och verksamhetsnära medarbetare kommer du att utveckla säkerhetsmedvetenhet inom vår verksamhet.

I tjänsten ingår också att aktivt arbeta för att stärka patientens ställning i samverkan med patienter, närstående, andra berörda verksamheter och myndigheter. Du kommer att vara ett kvalificerat handläggarstöd, samordna och kvalitetsgranska utredningsarbete vid inträffande händelser och klagomål, som har medfört eller hade kunnat medföra risk för allvarlig vårdskada samt bistå chefläkare vid bedömning av vårdskada i samband med Lex Maria.

Om oss
Staben för kvalitet och tillgänglighet och dess uppdrag är sjukhusövergripande för hela förvaltningen och ska ansvara för strategisk utveckling inom till exempel hälsofrämjande arbete, vårdutveckling, patientsäkerhet, förbättringsarbete, processutveckling, analys, ledningssystem och digitalisering. Hos oss får du arbeta i en stimulerande miljö med kompetenta kollegor som har olika erfarenheter vilket bidrar till mångfald och utveckling.

Din profil
Vi välkomnar dig som har ett stort intresse för patientsäkerhetsarbete och som vill arbeta med att utveckla och förbättra detta område tillsamman med oss. Vi söker därför dig som har tidigare erfarenhet av att arbeta med avvikelsehantering och händelseanalys samt har grundläggande kunskap i patientsäkerhetsteori. I tjänsten kommer du att arbeta med flera olika administrativa system och du behöver därför vara kunnig i Microsoft Office (tex Word, Excel och Powerpoint). Vidare ser vi det som meriterande om du har en formell utbildning i patientsäkerhet och/eller verksamhetsutveckling och erfarenhet av arbetsledning.

Du har ett analytiskt förhållningssätt och förmåga att se till helheten eftersom många frågor ingår i ett större sammanhang. Att ha förmåga till att vara objektiv vid olika sorters utredningar är ytterligare en förutsättning för att du ska passa i rollen. Dina kommunikativa färdigheter är avgörande i arbetet med att utbilda verksamheterna, likväl som att du engagerar och inspirerar för att öka kunskapen inom området. Att uttrycka dig väl i tal och skrift är följaktligen en viktig aspekt i ditt arbete. Du kommer i din tjänst arbeta tillsammans med många olika professioner och det är därför av stor vikt att du har en god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan! Bifoga eventuella utbildningsbevis med din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2915
Kontakt
  • Joacim Stalfors, chef: Kvalitet och tillgänglighet, 073-5363461
  • Jerker Nilson, chefläkare, 073-5707855
Facklig företrädare
  • Juanita Samuelsson, Vision, 033-6162032
Publicerat 2024-06-13
Sista ansökningsdag 2024-07-31
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb