Folkhögskoleförvaltningen, Folkhögskolekansliet

Västra Götalandsregionen, som är Sveriges största folkhögskolehuvudman, förvaltar sex folkhögskolor, Billströmska, Dalsland, Fristad, Grebbestad, Göteborg och Vara.

Vi bedriver utbildning och folkbildning genom att deltagare kan läsa allmän kurs för att få behörigheter till högre studier eller profilkurs där de kan fördjupa sig i ett specialområde. Det finns ett trettiotal längre kurser att välja mellan. På flertalet av våra skolor driver vi också olika projekt för bland annat människor som står utanför arbetsmarknaden. På flertalet av våra skolor samt på förvaltningsnivå driver vi också olika projekt inom en rad områden. Till förvaltningen hör också Validering Väst samt uppdrag VIA som är ett stöd för individer som står längre från arbetsmarknaden. Vi vill skapa möjligheter för individen, och för samhället, genom att arbeta för trygghet, delaktighet och framtidstro. Många säger att deras år på folkhögskolan var deras bästa år i livet. Folkhögskolorna gör skillnad och gör så att människor hittar sin framtid.


Aktuell rekrytering

Folkhögskoleförvaltningen har sökt medel för att bedriva kompetensutveckling för personal under två års tid inom områdena AI, medie- och informationskunnighet samt konflikthantering. Vi söker nu dig som tillsammans med administratör, ekonom, kommunikatör och utbildare vill ta ansvar för projektet som helhet.

Beskrivning och arbetsuppgifter

Projekt AI i fokus-kompetensutveckling för folkhögskolor innehåller utbildningsinsatser inom tre ämnesområden: AI, medie- och informationskunnighet, samt konflikthantering. Tre utbildare med olika ämneskunskaper kommer arbeta 50% vardera. Totalt väntas ca 500 personer delta i utbildningsinsatserna som för varje individ är 48h under projektperioden. En övervägande andel av medarbetarna är pedagoger, men andra yrkesroller är ledning, administratörer och servicepersonal.

 

Projektet startar den 1:a september 2024 med en planeringsfas, de första deltagarinsatserna startar i oktober. I planeringsfasen hanteras frågor om struktur, upplägg av insatserna, materiel och kommunikation. Därefter påbörjas insatserna och löper på med omväxlande större digitala föreläsningar och workshops på plats, där du ansvarar för att hålla samman genomförandet.

 

Som projektledare kommer du vara ansvarig för projektets alla faser; analys- och planeringsfas, projektstart, genomförandefas samt avslut. Inom ramen för projektet kommer bl.a. följande arbetsuppgifter ingå:

  • Rapportering till Europeiska Socialfonden samt till projektets styrgrupp
  • Säkerställa att projektet i alla delar följer Socialfondens regelverk och i enlighet med gällande lagstiftning
  • Säkerställa alla resurser till projektet inom tilldelade kostnadsramar
  • Resultatansvar och budgetansvar
  • Arbetsleda personer som arbetar i projektet
  • Planera, samordna, följa upp och rapportera inom ramen för projektet

Kvalifikationer

Som sökande till tjänsten som projektledare har du en akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Vi ser vidare att du behöver ha flerårig erfarenhet av att ha arbetat med ledarskap, gärna i projektform. Erfarenhet av politiskt styrd organisation är också önskvärt tillsammans med kunskap om de ämnesområden projektet berör.

 

För att lyckas i rollen behöver du en god kommunikativ förmåga som främjar samarbete med projektets samarbetsparterners. Säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Uppdraget förutsätter också att du har god förmåga att arbeta självständigt och trivs med att driva och utveckla. Du är öppen, lösningsfokuserad, gillar att skapa kontakter och har mycket god samarbetsförmåga. Du har helhetsperspektiv och analytisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

För tjänsten krävs B-körkort då utbildningsinsatserna ges på flera orter.

Villkor

Projektanställning, 80%, 2 år. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas, vilket sker i mitten av juni.

 Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2026-08-31
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 1 september 2024
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80%
Ort Vänersborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2821
Kontakt
  • Anders Ahlström, Förvaltningschef, 076-7754840
Publicerat 2024-06-07
Sista ansökningsdag 2024-06-23

Tillbaka till lediga jobb