Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Beroendemottagning Hisingen

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Var en del i att förändra livet för Sveriges bästa patientgrupp. Vi träffar människor i alla skeden av livet, från alla typer av bakgrunder och alla platser i samhället. Psykiatrisk samsjuklighet och samtidigt beroende är ett tillstånd som ofta innebär stort lidande, samtidigt – finns otroliga möjligheter att skapa en bättre tillvaro för alla.

Hos oss kommer du få en chans att använda din kreativitet, nyfikenhet och sociala kompetens för att tillsammans med patienten hitta en väg framåt som passar just individen framför dig. Vi är en varm och kompetent arbetsgrupp som alla gillar patientgruppen.

Beroendemottagning Hisingen ingår i Psykiatri Beroende Öppenvård, en del i beroendevården som i vardagsspråk kallas PBÖ. De som ingår i denna del av beroendevården är Beroendemottagning Olskroken, Resursmottagning beroende och vi. Vår verksamhet ligger i stora fina lokaler på Backaplan med närhet till bra kollektivtrafik men ändå lite i skymundan, vilket har uppskattats av patienterna.

Målgruppen är varierande, alla är över 18 år och det är vanligt att patienterna har svårare psykiatrisk sjukdom i kombination med substansberoende. Vanligt förekommande diagnoser är inom områdena psykos, neuropsykiatri, bipolaritet och PTSD. Mottagningen erbjuder återfallsprevention, samtalsbehandling, farmakologisk behandling, utredning, gruppbehandling och en hel del samverkan med andra aktörer. All behandling sker i anda av Motiverande samtal.

Dina kollegor kommer att vara sjuksköterskor, specialistskötare, kuratorer, sekreterare, specialistläkare, underläkare samt enhetschef och sektionsledare, totalt nästan 25 medarbetare. Det psykiatriska teamet arbetar utifrån ett tvärprofessionellt synsätt.

Vad erbjuder vi dig?

Det är ett flexibelt arbete där du kan vara med och styra en stor del av dina arbetsdagar själv. Arbetet bedrivs vardagar dagtid, fredagar är en kortare arbetsdag då vi slutar klockan 15.15.

Du kommer ta del av den senaste kunskapen inom beroendetillstånd och behandlingsmetoder och du kommer ha goda chanser att fördjupa dig i ämnet och bidra till att kliniken får en spetskompetens. Vi välkomnar allas kreativa idéer så du har stor möjlighet att vara med och påverka arbetsplatsen. Verksamheten uppmuntrar till, och erbjuder vidareutbildning inom återfallsprevention, beroendelära och motiverande samtalsteknik. På mottagningen får alla handledning i Motiverande samtal. Du kommer också att få en mentor och en bra introduktion samt ett eget mottagningsrum för samtal och administration.

Varje dag stöttar och hjälper du människor som själva vill ta tag i sitt beroende och faktum är att många av våra patienter klarar av det. För att kunna hjälpa våra patienter till den bästa vården arbetar vi nu med att bygga nätverk med den idéburna sektorn i Göteborg.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska i öppenvården stöttar du patienter över tid i sin drogfrihet och i att förbättras i sitt psykiska mående.

  • Du utför farmakologisk behandling, det vill säga insättningar, uppföljningar av medicin och provtagningar.
  • Samtalsbehandling för stöd i drogfrihet, nätverksarbete med patientens närstående och övriga nätverk. Enskilt och även psykoedukation i grupp.

Det är ett varierande och mycket givande arbete!

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med vidareutbildning inom psykiatri.

Har du dessutom tidigare erfarenhet av arbete med missbruk och beroende inom psykiatrisk öppenvård är det meriterande.

I kontakten med patienter, samverkanspartners och vid olika teamarbete är det viktigt med god samarbetsförmåga, att vara inlyssnande, att kunna analysera samt förmedla dina bedömningar.

Vi värnar om ett arbetsklimat som bygger på engagemang, en positiv grundinställning till livet samt nyfikenhet och intresse för målgruppen.

Du välkomnas till en sjuksköterskegrupp med bred kompetens!

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2815
Kontakt
  • Enhetschef, Christian Kanold, 0769494038
  • Enhetschef, Göran Larsson, 0736601749
  • Sektionsledare, Cecilia Lindqvist, 0721479482
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gustaf Ahlqvist, 0722074188
Publicerat 2024-06-07
Sista ansökningsdag 2024-06-21

Tillbaka till lediga jobb