Södra Älvsborgs Sjukhus

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Om tjänsten
Är du redo för en spännande utmaning? Vi letar efter en chef för att leda vår neurologiavdelning som är en del av verksamhetsområde Neurologi, rehabilitering och nära vård. Du kommer att ingå i ett delat ledarskap tillsammans med vårdenhetschefen för strokeavdelningen, där du blir en nyckelperson med ansvar för personal, ekonomi och verksamhetsutveckling på enheten. Med direkt rapportering till verksamhetschef kommer du att vara en viktig medlem i vår ledningsgrupp, tillsammans med chefskollegor, utvecklingscontroller och stabsfunktioner. Vi samverkar både inom enheten och över gränserna för att uppnå det bästa resultatet för patienterna. Dessutom kommer din roll att vara central för att driva fram nya arbetssätt inom ramen för sjukvårdens omställning.

Om arbetsplatsen
Neurologienheten består av en neurologisk mottagning, dagvård samt slutenvård. Vi arbetar i fräscha lokaler som är anpassade för de patientgrupper som vi har hand om. På avdelningen bedriver vi både akut samt elektiv vård inom allmän neurologi.

Din profil
Vi söker en ledare som är redo att göra skillnad inom en spännande verksamhet. Vi ser att du har relevant högskoleutbildning och erfarenhet av ledarskap. Du är van att hantera komplexa situationer och har en stark kommunikativ förmåga. Du har ett närvarande och värdegrundsbaserat ledarskap och inspirerar dina medarbetare att leverera vård av högsta kvalitet. Du drivs av utveckling och har förtroende för medarbetarnas förmåga att hitta lösningar och förbättringar i det dagliga arbetet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och tidigare resultat.

Vad du kan förvänta dig av oss
• En samarbetsinriktad och inkluderande arbetsplats, där du kommer att vara en nyckelperson i att främja samarbete och effektivitet mellan professioner i teamet samt över enhets- och verksamhetsgränser.
• Möjligheten att vara en drivande kraft i vår ledningsgrupp, där dina idéer och insikter kommer att vara centrala för verksamhetens utveckling.
• En kultur grundad på mod och kreativitet, där vi uppmuntrar och stöder personlig och professionell tillväxt.
• Tillgång till kontinuerlig kompetensutveckling inom ditt ledarskap.

Vi ser fram emot din ansökan och kommer behandla ansökningar efter sista ansökningsdatum. Välkommen till oss!

Chefskriterier i Västra Götalandsregionen

Värdegrundsbaserat chefskap
Som chef leder du utifrån organisationskulturen, verksamhetsidén samt strategierna vilka alla bidrar till ett arbetssätt som gynnar resultat och kvalitet. Som chef är du engagerad och vill leda andra. Du har god självkännedom och är medveten om alla människors lika värde. Dessutom är du en förebild och normskapare som är lojal med organisationen och de beslut som fattats

Mål- och resultatorienterat chefskap
Som chef tar du initiativ och ansvar, ser till helheten, gör prioriteringar och fattar beslut. Du tar fram och arbetar mot kort- och långsiktiga mätbara mål, är drivande och ser till att det blir ett önskvärt resultat. Vidare följer du upp samt utvärderar verksamhetens kvalitet och måluppfyllnad. Som chef är du en tydlig arbetsgivarföreträdare.

Kommunikativt chefskap
Som chef uppfattar, anpassar, konkretiserar och förmedlar du budskap. Du uttrycker dig tydligt och anpassat till målgruppen. I ditt ledarskap är det naturligt för dig att ge och ta feedback, du är lyhörd och lyssnar aktivt. Som chef är du övertygande och förtroendeingivande i såväl informella som i formella situationer och utsatta lägen. Du skapar och utvecklar tillitsfulla relationer samt är närvarande och tillgänglig för andra.

Utvecklingsorienterat chefskap
Som chef utvecklar och förbättrar du verksamheten tillsammans med andra. Med kundens, patientens, invånarens bästa i fokus arbetar du och dina medarbetare kontinuerligt med förbättringar. Du påverkar, inspirerar, involverar och skapar förutsättningar för dina medarbetares utveckling. Att utveckla dig själv är en del av din vardag.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2734
Kontakt
  • Malin Camper, verksamhetschef, 0336163520
Facklig företrädare
  • Jenna Aine, Läkarförbundet, jenna.aine@vgregion.se
  • Johan Lundin, Vårdförbundet, johan.c.lundin@vgregion.se
  • Hava Ince, Kommunal, hava.ince@vgregion.se
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-23

Tillbaka till lediga jobb