Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 3, Arbetsterapi Mölndal

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om verksamheten

På Sahlgrenska Universitetssjukhuset skapar vi tillsammans vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell höpspecialiserad vård. Genom intressant forskning är vi inriktade mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har - tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Mölndals sjukhus har en stark inriktning mot ortopediska skador men här finns även patienter med rent medicinska åkommor. På enheten för arbetsterapi bedrivs arbetsterapeutisk verksamhet i såväl sluten- som öppenvård inom geriatrik, handkirurgi, medini/stroke samt ortopedi. Arbetsplatsen är kunskapsintensiv med flera magisterutbildade, specialister samt disputerade arbetsterapeuter. På enheten arbetar drygt 30 arbetsterapeuter organiserade i två arbetsgrupper: slutenvårdsgruppen inom geriatrik, ortopedi och stroke/medicin och öppenvårdsgruppen inom handrehabilitering inom handkirurgi och ortopedi.

Vad erbjuder vi?

Under medarbetares forskningsledighet söker vi två arbetsterapeuter för vikariat på heltid, under ett respektive två år med start 1 september. Aktuell verksamhetsinriktning planeras i dialog med enhetschef.

Vi erbjuder introduktion till verksamheten, möjlighet till mentorskap och reflektion i mindre samtalsgrupper, samt möjlighet till klinisk specialinriktning och vidareutbildning. Dessutom ingår flera personalförmåner, såsom friskvårdsbidrag.

Arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut på Arbetsterapi Mölndal arbetar du med varierande patientinsatser såsom bedömning och träning av aktivitets-, funktions- och kognitionsförmåga samt hjälpmedelsförskrivning. Arbetet bygger på nationella och lokala riktlinjer samt prioriteringsordningar. Arbetet sker i  team med andra yrkeskategorier såsom läkare, sjuksköterskor, fysioterapeuter, undersköterskor, kuratorer och logopeder.

Om dig

Du som söker är utbildad, legitimerad arbetsterapeut gärna med yrkeserfarenhet.
Du ser det som positivt att arbetet är omväxlande och du har god förmåga att prioritera. Du är trygg som person och har lätt att samarbeta. Du bidrar med ditt engagemang, utvecklas i din yrkesroll och har ett intresse för kliniskt utvecklingsarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

För att få en inblick i vår verksamhet följ länken: https: Arbets- och fysioterapeuter på Sahlgrenska Universitetssjukhuset - YouTube

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vill du veta mer om vilka möjligheter du har att utvecklas tillsammans med oss på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, gå in via länk: Karriärutvecklingsmodellen - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-09-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2693
Kontakt
  • Enhetschef, Anneli Lernestål, 0702-034373,anneli.lernestal@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Alice Kirby, 0765-172107
Publicerat 2024-05-30
Sista ansökningsdag 2024-06-18

Tillbaka till lediga jobb