Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 3, Ögonsjukvård

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om verksamheten

Vi är en ögonkirurgisk operationsavdelning på Mölndals sjukhus. På vår enhet utför vi all typ av ögonkirurgi, det vanligaste ingreppet är kataraktoperationer. Vi arbetar både med dagkirurgi och med slutenvård. Totalt finns det sju operationssalar och tre av dessa är utrustade för narkos.

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder en bred och mångsidig ögonkirurgisk verksamhet. Vi erbjuder dig en processtruktur där alla medarbetarna ingår i olika kirurgiska processer för att utveckla den ögonkirurgiska vården. Vi arbetar med regelbunden internutbildning på avdelningen.

Arbetsuppgifter

Som operationssjuksköterska hos oss är du en i teamet kring patienten där vi lägger stor vikt vid omvårdnaden av våra patienter. Arbetsuppgifterna innebär sedvanliga förekommande arbetsuppgifter på en operationsavdelning som operationssjuksköterska såsom ansvar för sterilitet och instrumentering vid olika ingrepp.

Du kommer vara delaktig, tillsammans med processansvarig läkare och dina arbetskamrater, i någon eller några av våra sju kirurgiska processer för utveckling och fördjupning i den kirurgiska vården.

Vi har beredskapsschema kvällar, nätter och helger men huvudsakligen med dagtidsschema.

Om dig

Du är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning i operationssjukvård. Har du erfarenhet av att arbeta som operationssjuksköterska är det meriterande. Du ser teamet som en betydelsefull del av arbetet och har ett positivt förhållninsssätt. Du ska vilja bidra till ett trivsamt arbetsklimat och du får gärna dela med dig av goda idéer och vara strukturerad.

Du ska ha intresse och förutsättningar för att arbeta inom ögonkirurgisk operationssjukvård.

Intervjuer sker löpande. 

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2678
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Maryam Cyrus, 0722-284651
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Cecilia Damm, 031-3430094
Publicerat 2024-05-29
Sista ansökningsdag 2024-06-27

Tillbaka till lediga jobb