Södra Älvsborgs Sjukhus, Kvalitet och tillgänglighet

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Till staben för kvalitet och tillgänglighet söker vi nu en medarbetare till en teamledarroll med främsta fokus på strategi och samordning för att möjliggöra proaktivitet, långsiktighet och hållbarhet över tid. Välkommen till oss på SÄS!

Om vår lediga tjänst
I arbetet kommer du inneha en roll som teamledare för ett mindre team med 3-4 medarbetare. Teamet ansvarar för att utveckla, leverera och underhålla utdatalösningar för verksamhetsuppföljning, styrning och beslutsstöd till verksamheten, vilket omfattar kvalitetssäkring, behörighetshantering, utredning och felsökning

Uppdraget innefattar bland annat:

  • Samordning avseende behov för uppföljning, begrepp och mätetal både lokalt och regionalt
  • Bevaka nya tekniska möjligheter
  • Samordna SÄS utdatateams anpassning, omställning mot en ny regiongemensam vårdinformationsmiljö (Millenium), som införs stegvis med start under hösten 2024. SÄS blir första sjukhuset i regionen att införa Millennium. Detta kommer skapa helt nya förutsättningar och möjligheter till utdata
  • Databas-/Rapportutveckling

Om oss
Uppdraget för staben kvalitet och tillgänglighet är sjukhusövergripande och gäller för hela förvaltningen. Vi ska ansvara för strategisk utveckling inom till exempel hälsofrämjande arbete, vårdutveckling, patientsäkerhet, förbättringsarbete, processutveckling, analys, ledningssystem och digitalisering. Hos oss får du arbeta i en stimulerande miljö med kompetenta kollegor som har olika erfarenheter vilket bidrar till mångfald och utveckling.

Sjukhuset är under transformation och omställning vilket ställer högre krav på utdatafunktionen utifrån samordning och styrning. Det finns också ett tydligt beroende mot regionens strategier och leveransförmåga. Inom regionen sker också just nu en modernisering av miljön för dataåtkomst som har stor påverkan på vår förmåga och som vi behöver förhålla oss till. 

Teamet arbetar i huvudsak med MS SQL-server, Power-BI, Denodo och Cognos analytics.

Din profil
Vi söker dig som har examen från adekvat högskoleutbildning inom området och som har tidigare erfarenhet av att arbeta med systemutveckling inom BI och gärna mot sjukvården.  Har du sedan tidigare har varit teamledare eller haft annan likvärdig roll är det meriterande. Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet inom kvalitets- och verksamhetsutveckling.

Som person har du förmåga att se till helheten eftersom många frågor ingår i ett större sammanhang. Då du även kommer att arbeta tillsammans med många andra professioner är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Att kommunicera väl och kunna uttrycka dig i tal och skrift är därmed också en viktig aspekt i ditt arbete. Inom ditt område kan du engagera och inspirera andra för att öka kunskapen inom området. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan, vi hanterar urvalet löpande och kan komma att kalla till intervjuer under ansökningstiden. Bifoga eventuella utbildningsbevis med din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2633
Kontakt
  • Joacim Stalfors, tf chef, förste chefläkare, 073-5363461
Facklig företrädare
  • Juanita Samuelsson, Vision, 033-6161032
Publicerat 2024-05-28
Sista ansökningsdag 2024-06-25

Tillbaka till lediga jobb