Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 4, Klinisk Genetik och Genomik

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om verksamheten

På Centrum för Medicinsk Genomik inom verksamhetsområde Klinisk Genetik och Genomik på Sahlgrenska universitetssjukhuset, utförs laborativ genetisk utredning för samtliga laboratoriespecialiteter. Tack vare analyserna kan sjukvården bland annat diagnosticera ärftliga sjukdomar och hitta genetiska förändringar i cancertumörer som kan användas för behandlingsval. I Centrum för Medicinsk Genomik uppdrag ingår även forskningsservice.

En del av centrumet utgörs av Genetiklaboratorierna som består av tre enheter och fem sektioner; provhantering och preanalys, cytogenetik, kvantitativ PCR, Sanger och fragment samt NGS. Verksamheten bedrivs på Sahlgrenska sjukhuset och Medicinareberget. Verksamhetstiden är i huvudsak på dagtid vardagar.

Samordning av verksamheten pågår för att bredda kompetensen hos medarbetarna och möjliggöra utveckling av arbetsprocesserna. Personalgruppen består idag av cirka 80 medarbetare varav de största yrkesgrupperna är biomedicinska analytiker och biologer. Arbetet sker i nära samarbete med läkare samt enheten för Genetisk analys och bioinformatik där bland annat sjukhusgenetiker och bioinformatiker ingår.

Verksamheten för Klinisk Genetik och Genomik genomgår nu en stark utvecklingsfas på grund av ökad efterfrågan av genetiska utredningar. Verksamheten är också involverad i många nationella samordningsprocesser och har nyligen fått ett tillskott av medel för att bredda och vidareutveckla den genetiska diagnostiken inom solida tumörer.

Vad erbjuder vi?

Vi kan erbjuda dig ett spännande och omväxlande arbete inom en bransch med en snabb teknisk utveckling.

Arbetsuppgifter

Som medarbetare inom Genetiklaboratorier kommer du att arbeta inom en eller flera sektioner, beroende på kompetens och verksamhetens behov. Arbetsuppgifterna består av sjävständigt laborativt arbete och kan bland annat innebära provhantering - extraktion av DNA och RNA från olika vävnader. Efter provhantering kan man gå vidare med antingen arbete med cytogenetiska metoder såsom cellodling, karyotypering och FISH och/eller molekylärgenetiska analyser såsom kvantitativ PCR, digital-PCR, sangersekvensering, fragmentanalys, djupsekvensering samt genetisk screening med microarrayteknik.

Jämte hanteringen av patientprover kan arbetet även bestå av utvecklingsprojekt inom verksamheten men även att genomföra projekt på uppdrag av forskargrupper inom centrats forskningsservice. I arbetsuppgifterna ingår även analys och bedömning av resultat av laboratorieanalyserna i samarbete med andra yrkesgrupper. Ständigt förbättringsarbete pågår parallellt med rutinarbete såväl som drift och underhåll av laboratoriets utrustning. Dessutom ser vi gärna att man deltar i arbetet med att föra in nya analyser och metoder i klinisk drift. Stor vikt läggs även på kvalitetssäkringsarbete. Arbetsuppgifterna kan beroende på sökandes bakgrund/kompetens anpassas till en mer eller mindre senior roll.

Om dig

Vi letar efter dig som vill arbeta med genetiska utredningar med patienter i fokus. Du är ansvarsfull, noggrann, har ett engagemang för utveckling och har förmåga att arbeta strukturerat. Du kommer att arbeta i grupp tillsammans med dina arbetskamrater så vi vill att du är en lagspelare som är van och har viljan av att arbeta i team.

Du är legitimerad biomedicinsk analytiker. Tidigare erfarenhet av att arbeta utefter kvalitetsledningssystem är ett krav. För att vi ska kunna erbjuda våra patienter god och säker vård är det viktigt att våra medarbetare har goda språkkunskaper och god förmåga att kommunicera på svenska. Din språknivå bör lägst vara C1 nivå alternativt SAS 3 nivå.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av laboratoriearbete inom genetisk diagnostik. Vi ser gärna att du har eller har haft ett utökat ansvarsområde inom exempelvis utvecklingsarbete.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och god kommunikationsförmåga.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2615
Kontakt
  • Enhetschef, Angela Cheng Pettersson, 0724-511797
  • Enhetschef, Frida Oddhammar, 0722-159511
  • Mirja Marcher, 031-3435431
Facklig företrädare
  • SACO, Maria Yhr, 031-3434192
  • Vårdförbundet, Sahar Heydari, 031-3427891
Publicerat 2024-05-28
Sista ansökningsdag 2024-06-30
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb