Folktandvården, Specialisttandvården

I Folktandvården Västra Götaland bidrar du till jämlik hälsa från första tanden till den sista – för alla människor i alla livets stunder. Här möter du en kultur präglad av samarbete, engagemang och glädje och har tillgång till ny teknik och experter inom alla områden. Det finns alltid någon att lära av och många att trivas med. Vi erbjuder stabiliteten för en trygg vardag och möjligheter att växa under hela ditt fortsatta yrkesliv.

Bli en del av något större. Välkommen till Folktandvården!

Beskrivning

Specialisttandvården och utbildningsklinikerna i Göteborg belägna på Odontologen, utgör Folktandvårdens Universitetstandvård. Det innebär att kliniken deltar aktivt i grundutbildningen av tandläkare och tandhygienister, medverkar i odontologisk forskning och är en del av att utveckla tandvården i hela regionen.

Specialistkliniken för odontologisk radiologi har ca 30 medarbetare och är belägen på Odontologen i Göteborg. Kliniken har även en utbudspunkt för bildtagning i Mölndal och i Uddevalla.

Vi utför specialistundersökningar inom ämnesområdet och har utrustning för intraorala undersökningar och extraorala undersökningar med panorama, kefal, CBCT och CT. Sialografiundersökningar utförs inne på Sahlgrenska Universitetssjukhus där utrustning hyrs. Velopharynxundersökningar utförs i samverkan med logoped inne på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. För MR-undersökningar har vi ett samarbete med en klinik som utför patientundersökningen. Bild och journalsystemet som vi arbetar i är Sectra RIS och PACS med en koppling till T4.

Kliniken bedriver även efterutbildning av allmän-och specialisttandläkare förutom deltagande i grundutbildningen av tandläkare-och tandhygienister.

Nu söker vi en nationell ST-tjänst  för erhållande av specialistbehörighet i odontologisk radiologi. Utbildningen, som omfattar klinisk, teoretisk, pedagogisk och vetenskaplig undervisning, kommer att genomföras i enlighet med Socialstyrelsens föreskrifter (HSLF-FS 2017:77) för tandläkares specialiseringstjänstgöring och omfattar minst 3 år på heltid.

Tjänstens utbildning är framför allt förlagd till Odontologen och en dag/vecka är avsatt för teoretisk och vetenskaplig utbildning.

 

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har av Socialstyrelsen utfärdad tandläkarlegitimation och har varit verksam som allmäntandläkare i minst två år.

Du skall bifoga meritförteckning för ST-tandläkare när du gör din ansökan. Du hittar den på vår hemsida tillsammans med information om ansökningsförfarandet och meritering till ST-tjänst. https://folktandvarden.vgregion.se/st

Hos oss får du möjlighet att ta eget ansvar och att göra skillnad. På Folktandvården ser vi samarbete som vår styrka och det är därför viktigt att vi kan arbeta bra tillsammans. Dina personliga egenskaper är viktiga och att kunna relatera till andra människor på ett lyhört sätt värderas högt. Om stressade situationer skulle uppstå är det viktigt att kunna ge stabilt intryck och också kunna organisera och prioritera arbetet på ett klokt och effektivt sätt. I det dagliga arbetet är du självgående och tar ansvar för din uppgift så att vi tillsammans kan lösa utmaningar och vara trygga tillsammans för de vi är till för

Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Folktandvården gör kontroller i Misstanke- och Belastningsregister innan beslut om anställning.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2596
Kontakt
  • Silvia Bazargani, +46104417880
Facklig företrädare
  • Jesper Johansson TT, 010-4419590
Publicerat 2024-06-13
Sista ansökningsdag 2024-06-26

Tillbaka till lediga jobb