Södra Älvsborgs Sjukhus, VO psykiatri

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Starta karriären i Västra Götalandsregionen - vi erbjuder stimulerande arbetsuppgifter på kvalitetscertifierade arbetsplatser. Om du vill vara med och bidra till en god och säker vård med rehabilitering för personer med beroendeproblematik, möjlighet att följa dina patienter i rehabilitering över tid och har ett genuint hjärta för vår patientgrupp – då söker vi dig!

Om vår lediga tjänst
Som sjuksköterska på beroendemottagningen kommer du, förutom sedvanliga sjuksköterskeuppgifter såsom provtagningar och läkemedelshantering, ha lång och tät kontakt med dina patienter. Du deltar aktivt i bedömnings- och utredningsarbetet innan behandlingen påbörjas och är delaktig i vårdplaneringen samt delar ansvaret för att vårdplanen kontinuerligt följs upp och revideras enligt Socialstyrelsens riktlinjer.

I arbetsuppgifterna ingår det också bland annat att vara fast vårdkontakt åt ett antal patienter, ta hand om medicin- och provmottagning, göra bedömningssamtal efter inkommande remisser, vara med vid remiss- och teamkonferens, delta i samverkan med andra vårdkontakter för patienten och att arbeta återfallspreventivt och motiverande tillsammans med patienten. Samverkan, som är en stor del av arbetet, sker internt inom det egna teamet, LARO-teamet, RUT-teamet samt övriga enheter inom verksamhetsområdet. Den externa samverkan sker framför allt med socialtjänst och kriminalvård men även med andra myndigheter, såsom arbetsförmedling, försäkringskassa, behandlingshem med flera. Även brukarföreningar och brukarorganisationer är viktiga samverkanspartners.

Om psykiatrins kvarter
Vill du arbeta i nya, moderna och unika lokaler framtagna för specialistpsykiatrisk vård? Psykiatrins kvarter är en nybyggd och modern vårdmiljö med gröna utegårdar och fräscha och ljusa lokaler. Vår ambition är att kunna erbjuda Sveriges bästa psykiatriska vård och Psykiatrins kvarter är vår största satsning på många år. Vi har precis firat vårt andra år i Psykiatrins kvarter och söker nu dig som vill följa med oss på vår fortsatta resa mot framtiden psykiatri! Vill du veta mer om Psykiatrins kvarter kan du klicka dig vidare hit: Psykiatrins kvarter - Södra Älvsborgs Sjukhus (vgregion.se)

Om oss på psykiatrimottagning beroende
Beroendevården på Södra Älvsborgs Sjukhus består av en slutenvårdsavdelning och en öppenvårdsmottagning som har tätt samarbete. Vi välkomnar nu en sjuksköterska som ska tjänstgöra i beroendeteamet. Teamet ger oss möjlighet att ha ett tätt samarbete runt patienten. Nu behöver vi ett nytt tillskott till vår arbetsgrupp eftersom en av våra sjuksköterskor ska sluta. Vi arbetar i multiprofessionella team bestående av läkare, kuratorer, sjuksköterskor och psykolog.

Arbetet styrs utifrån nationella riktlinjer, regionala samt vård och insatsprogrammet för missbruk och beroende.

Mottagningen består av ett välfungerande team med trevliga kollegor som drivs av nyfikenhet och en vilja att hela tiden utveckla verksamheten. På mottagningen arbetar sjuksköterskor, läkare, medicinsk sekreterare, kurator, skötare, rehabassistent, peer support, psykolog samt vårdenhetschef.

Verksamhetsområdet arbetar med långsiktig kompetensutveckling för sjuksköterskor vilket bland annat innebär möjlighet till specialistutbildning efter en tids tjänstgöring på mottagningen. Tonvikten ligger på att ge professionell behandling och bemötande åt våra patienter men arbetsglädje, humor och en trivsam arbetsmiljö för medarbetarna står också högt på agendan.

Din profil
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med yrkeserfarenhet. Du får gärna ha erfarenhet från arbete inom psykiatrisk vård. Meriterande om du är specialistsjuksköterska i psykiatri och har erfarenhet från beroendevård. Du kan arbeta självständigt men samtidigt ha ett gott samarbete med kollegor och övriga samarbetspartners såsom Socialtjänst, Försäkringskassan, Arbetsförmedling, Kriminalvården och andra vårdgrannar. Du har ett genuint intresse för människor och en tro på människans förmåga till förändring där du sätter patientens bästa i centrum och är lyhörd för dennes behov. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Läser du sista terminen på sjuksköterskeprogrammet eller har mindre än fyra månaders yrkeserfarenhet hänvisas du att söka till våra introduktionsprogram. Läs mer om SÄS introduktionserbjudande till dig som nyexaminerad sjuksköterska här.

Övrigt
Mångfald och jämställdhet är två viktiga aspekter i urvalsprocessen. Vi värnar om allas trygghet och begär utdrag ur belastningsregistret för dig som erbjuds anställning.

Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag! Bifoga yrkeslegitimation i din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2553
Kontakt
  • Tonika Thomas, vårdenhetschef, 033-6162646
Facklig företrädare
  • Ellinor Johansson, Vårdförbundet, 033-6161964
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb