NU-sjukvården, Vuxenpsykiatri, Avdelning 57

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Är du legitimerad sjuksköterska med intresse för den vuxenpsykiatriska slutenvården? Då är du varmt välkommen med din ansökan!

Om avdelning 57
Avdelning 57 är en allmänpsykiatrisk akutvårdsavdelning med tonvikt på akuta kristillstånd och tillhör den vuxenpsykiatriska slutenvården, placerad på NÄL i Trollhättan. Vi har totalt 14 vårdplatser och vårdar patienter enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) eller Lagen om Psykiatrisk tvångsvård (LPT).

Vi utreder, diagnostiserar och behandlar patienter med akuta psykiatriska tillstånd och sjukdomar, där tillstånden kräver inneliggande specialistvård. Avdelningen är specialiserad mot personlighetssyndrom och jobbar även med konceptet SI – Självvald Inläggning.
 Målet med vården är att ge patienten ett optimalt dagligt liv.

Arbetsgruppen består av läkare, specialistsjuksköterskor, sjuksköterskor och undersköterskor. På vår avdelning sätter vi arbetsmiljö och vårdmiljö högt på agendan. Vi arbetar systematiskt kring daglig styrning och verksamhetsutveckling som i sin tur möjliggör en kontinuerlig utveckling av vårdkvalité och patientsäkerhet.

Vad avdelning 57 kan erbjuda dig:

 • Ett roligt och omväxlande sjuksköterskearbete där du stöter på både somatiska och psykiatriska tillstånd.
 • Olika typer av internutbildningar för specifika arbetsuppgifter och ansvarsområden.
 • Möjlighet till betald utbildning till specialistsjuksköterska i psykiatri
 • Bredvidgång/upplärning som är anpassad till just dig.

Arbetsuppgifter

 • Behandlingsarbetet består av sedvanliga sjuksköterskeuppgifter – rondarbete, läkemedelshantering, provtagning, såromläggningar, injektionsgivning, EKG, observationer och skattningar. Bedömningar och åtgärder av akuta och icke-akuta somatiska och psykiatriska tillstånd.
 • Arbetsledning i varierande omfattning.
 • Kontaktperson till våra patienter tillsammans med kollegor. Kontaktpersonerna har ansvar för allt kring sin/sina patienters omvårdnad och för att planera insatser tillsammans med patient och övriga teamet. Vi har schemalagd arbetstid varannan helg.

Kvalifikationer

 • Legitimerad sjuksköterska.
 • Du är öppen för förändringar och villig att bidra till utveckling av verksamheten.
 • Vi värdesätter den personliga lämpligheten där egenskaper som flexibilitet och god social kompetens med humor och ett positivt tänkande ligger i fokus.
 • Tidigare erfarenhet av psykiatri är meriterande men inte ett krav.

Kliniskt basår
Som nyutexaminerad sjuksköterska ingår du i Kliniskt basår med regelbundna mentorsamtal på avdelningen. Läs mer om det kliniska basåret https://www.nusjukvarden.se/jobba-hos-oss/jobba-somsjukskoterska/kliniskt-basar-for-sjukskoterskor/

Övrigt
Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Vid tillsättning av tjänst inom psykiatrin begär vi alltid utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Denna förfrågan sköts av arbetsgivaren

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2524
Kontakt
 • Micaela Hektor, Avdelningschef , 010-4350571
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet, vxl.010-4350000
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-07-07

Tillbaka till lediga jobb