Regionhälsan Mini-Maria Södra Älvsborg

Vill du stötta ungdomar till en förändring? Då kan detta vara din nästa arbetsplats! Vi söker legitimerade sjuksköterskor som brinner för att arbeta med unga som har, eller riskerar att hamna i, beroendeproblematik samt deras anhöriga.

Om oss

Mini-Maria hjälper ungdomar och unga vuxna med skadligt bruk eller beroende av alkohol, droger och spel om pengar. Verksamheten startade upp i början av 2021 och omfattar hela Södra Älvsborg. Vår huvudmottagning ligger i Borås. När mottagningarna är placerade i Bollebygd, Ulricehamn, Svenljunga, Tranemo, Herrljunga och Vårgårda. Vi vänder oss till ungdomar upp till 21 år samt deras anhöriga.

Vårt uppdrag är att vara en lättillgänglig mottagning dit ungdomar och deras föräldrar antingen på eget initiativ eller genom att de har blivit hänvisade kan komma för att få råd, stöd och behandling. Lättillgängligheten gör det möjligt för oss att tidigt sätta in de insatser som behövs för patienten och deras anhöriga. Vi har även ett uppdrag att arbeta förebyggande och ge råd och stöd till andra enheter och professioner.

Arbetet bygger på tvärprofessionellt teamarbete där sjuksköterskor, socionomer, psykolog och läkare arbetar tillsammans. Mottagningarna drivs med delat huvudmannaskap mellan Borås Stad och Regionhälsan, Västra Götalandsregionen. Den medicinska personalen bemannas via Regionhälsan och den psykosociala personalen bemannas från Borås stad. Enhetschefen för ungdomsmottagningen kommer vara enhetschef för sjuksköterskorna på Mini-Maria och ha deltat ledarskap för verksamheten tillsammans med IFO:s chef för enheten unga vuxna.

Vi har ett stimulerande arbetsklimat. Du får en individuellt anpassad introduktion som utgår från din kompetens och erfarenhet. Som sjuksköterska på Mini-Maria får du ett varierande och utvecklande arbete kring patienten och deras anhöriga.

Om jobbet

Som sjuksköterska hos oss kommer du ha många varierande arbetsuppgifter som innebär alltifrån hälsosamtal, behandlande samtal, provtagning samt bedömnings- och anhörigsamtal. Utöver det kommer du att utföra andra utåtriktade insatser som till exempel samverkan med vårdgrannar och andra myndigheter. Du kommer att ha ett nära samarbete med bland annat psykiatrin och socialtjänsten.

Om dig

Vi söker dig som tycker om att arbeta med unga och unga vuxna.

Du skall vara legitimerad sjuksköterska. Det är även meriterande med erfarenhet av arbete med ungdomar/unga vuxna eller att du har arbetat inom psykiatrin alternativt med beroendevård. Utbildning i MI är meriterande men utbildning kan även erbjudas inom ramen för tjänsten. B-körkort är ett krav.

Vi vill att du har ett engagemang för målgruppen. Du är med fördel strukturerad eftersom arbetet innebär att du själv kan planera, organisera och prioritera ditt arbete. Vi uppskattar att du är utvecklingsinriktad ock kan skapa engagemang hos kollegor på ett inspirerande sätt. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och egenskaper som god samarbetsförmåga, flexibilitet och förmåga att arbeta både självständigt och i team. Låter detta intressant? Sök tjänsten!

Villkor

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning under 1 års tid.

Intervju planeras 2024-07-22 eller enligt överenskommelse.

Tjänsten är i huvudsak placerad i Borås, arbete på närmottagningar i området ingår i tjänsten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 23 september eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2374
Kontakt
  • Åsa Gärdelöv, Enhetschef, 073-0209234
  • Eva Sohlberg, Enhetschef (vecka 25, 27, 28), 070-0823229
Facklig företrädare
  • Sabina Gustafsson, Vårdförbundet, 0761-372186
Publicerat 2024-06-10
Sista ansökningsdag 2024-07-14

Tillbaka till lediga jobb