Koncernkontoret

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Avdelning Primärvård och regionövergripande verksamheter är en av fem avdelningar inom koncernstab för uppdrag och produktion hälso- och sjukvård på koncernkontoret.

Nu söker vi en regionutvecklare till avdelningen.

Ta chansen och sök ett utvecklande, spännande och viktigt uppdrag.


Ditt uppdrag
Avdelningen ansvarar för framtagande och utveckling av samordnade uppdrag, krav och kvalitetsböcker för vårdvalen samt deras uppföljning. Avdelningen har även ansvar för att leda, utveckla och samordna vårdområdena; barn och ungas hälsa, psykisk hälsa (vuxna, barn och unga), äldres hälsa och hälsofrämjande sjukvård. Vi ska tillsammans arbeta för en effektivare verksamhet och vara delaktiga i samt bidra till omställningen, för att utveckla den nära vården. Att samarbeta med utförare inom kommun och region inom nära vård, är en viktig och naturlig del av avdelningens uppdrag. Vi arbetar tätt tillsammans med förvaltningarna, privata vårdgivare och övriga koncernkontoret.

Nu söker vi en regionutvecklare till team med ansvar för att leda, utveckla och samordna vårdområdena; barn och ungas hälsa, psykisk hälsa (vuxna, barn och unga), äldres hälsa och hälsofrämjande sjukvård

Teamet ansvarar för att leda, utveckla och samordna vårdområdena; barn och ungas hälsa, psykisk hälsa (vuxna, barn och unga), äldres hälsa och hälsofrämjande sjukvård. I teamet ingår strateger med ansvar för vårdområde samt en regionutvecklare som ger stöd till strategerna, ansvarar för att samordna och utveckla avdelningens arbete med uppföljning samt ansvara för samordning och handläggning av motioner och remisser. I arbetet ingår även att vara ett stöd i att kvalitetssäkra och bereda underlag inför politiska beslut. Utveckla och koordinera dialoger mellan nämnder, styrelser, utförare, Koncernkontoret och externa aktörer. I arbetet ingår ärendeberedning i systemet Public 360.


Vad kan vi erbjuda dig?
Uppdraget innebär att arbeta med operativa hälso- och sjukvårdsfrågor ur ett invånar- och regionövergripande perspektiv. För oss som arbetar inom koncernstab uppdrag och produktion av hälso- och sjukvård är det viktigt att tänka nytt, hålla ihop flera olika perspektiv samt arbeta tillsammans med kollegor från Koncernkontorets olika staber.

Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans.

 

För att lyckas i rollen behöver du:
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård, samhällsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant.

Som person bör du vara utvecklingsinriktad, kommunikativ och strukturerad. Du arbetar systematiskt, är flexibel och har en god analysförmåga. Tjänsten innebär att arbeta såväl självständigt som i team och förutsätter att du kan prioritera bland arbetsuppgifter.

För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet av:

 • arbete i en politiskt styrd organisation exempelvis med ärendeberedning samt hantering av motioner och remisser
 • arbete med samordnad uppföljning på systemnivå
 • arbete med att planera, samordna och genomföra dialog mellan nämnder, styrelser, utförare, Koncernkontoret och externa aktörer
 • arbete med ärendeberedning i systemet Public 360
 • samarbete både internt och externt och kan bygga relationer
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift

Har du kunskap om processorienterat arbetssätt så är det meriterande.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

 • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
 • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
 • Feedback bidrar till vår utveckling.


Övrigt
Tjänsten kan komma att säkerhetsklassas.

Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg, Skövde eller Vänersborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2311
Kontakt
 • Ulrika Söderlund, 072-5424239
Facklig företrädare
 • Vision: Jeanette Hansson, jeanette.e.hansson@vgregion.se
 • Akademikerförbundet SSR, SACO: Git Olofsson, git.olofsson@vgregion.se
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-05-22

Tillbaka till lediga jobb