Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 3, An/Op/Iva Mölndal

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om verksamheten

Vi utlyser nu uppdraget som Verksamhetsöverläkare för Operation 3, som är vår dagkirurgiska enhet med verksamhet inom ortopedi, ÖNH, tand/käk, allmänkirurgi och med en omfattande barnanestesiologisk verksamhet.

På Operation 3 görs drygt 2000 operationer per år, och cirka 500 av dessa är barn. Många av dessa barn sövs för tandingrepp, många av dem har NPF och vi har byggt upp en högspecialiserad perioperativ verksamhet kring denna utmanande patientgrupp.

Enheten har 7 operationssalar, en egen uppvakningsavdelning, och en vårdenhet i direkt anslutning till uppvaket, där man tar emot och förbereder patienterna före operation, och sedan skriver ut dem efter operation.

Mölndals sjukhus är ett av norra Europas största ortopediska center. Inom vårt verksamhetsområde bedriver vi rikssjukvård och högspecialiserad vård för Västra Götalandsregionen och norra Halland, samt länssjukvård för "stor-Göteborg". Vi arbetar aktivt och kliniköverskridande för en hög patientsäkerhet.

AnOpIVA Mölndal har en tät sammanhållning och korta beslutsvägar. Läkargruppen, cirka 46 stycken, månar om hög trivsel och en god arbetsmiljö. Vi bedriver många intressanta utvecklings- och forskningsprojekt, både inom kliniken och också gemensamt med ortopedi, geriatrik och medicin med inriktning hållbarhet och Europas ledande universitetssjukhus 2032. Vi har en tydlig profil för klinisk forskning, vi har flera handledare på vår klinik och vårt fokus på planerad fortbildning för specialister och överläkare är mycket uppskattad av våra medarbetare.

Är du specialistläkare inom anestesi/intensivvård med intresse av dagkirurgisk operationsoptimering inom ortopedi, ÖNH och tand/käk? I så fall kanske du är vår nästa Verksamhetsöverläkare (VÖL/MLA) på Operation 3, AnOpIVA Sahlgrenska Universitetssjukhuset/Mölndals sjukhus.

Arbetsuppgifter

Uppdraget som Vårdenhetsöverläkare (VÖL) innebär att du har det medicinska ledningsansvaret för Operation 3, vår dagkirurgiska operationsavdelning. Du har också ett ansvar att vara ledare för läkare som arbetar på Operation 3 i det dagliga arbetet, samt ett ansvar och en central roll i att underlätta och utveckla samarbetet mellan alla personalkategorier och specialiteter.

Tillsammans med Vårdenhetschefen (VEC) driver du kvalitets- och utvecklingsfrågor för avdelningen. Du arbetar tätt tillsammans med klinikens övriga VÖL:ar och deltar vid ledningsgruppsmöten några gånger per termin.

Du deltar i klinikens dagliga arbete som anestesiläkare, under både dagtid och jourtid. Handledning och undervisning av kandidater, AT- och ST-läkare ingår som en naturlig del i tjänsten. 

Om dig

Vi söker dig som är Specialistläkare inom Anestesi och Intensivvård och som har några års erfarenhet av självständigt arbete som anestesiläkare. Du har en stark vilja att utvecklas inom perioperativ dagkirurgisk verksamhet beskriven ovan. Du är trygg i viljan att verka inom universitetssjukvårdens samtliga tre huvuduppdrag, det vill säga såväl klinik som forskning och utbildning.

Förutom ovanstående har du följande kompetenser

  • du arbetar bra med andra människor, kommunicerar och löser konflikter konstruktivt
  • du är trygg, stabil och har självinsikt, hanterar relationer professionellt och anpassar dig till situationen
  • du ser helheter och tar hänsyn till verksamhetens bästa i agerande och beslut
  • du är noggrann och medveten om mål och kvalitetsstandard, och lägger stor vikt vid att leva upp till dem.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tidigast 1/7
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2307
Kontakt
  • Sektionschef, Jenny Skytte, 031-3430182,jenny.skytte@vgregion.se
  • Sektionschef, Per Berg, 031-3430732,per.berg@vgregion.se
Facklig företrädare
  • SACO, Robert Dutkiewicz, 031-3430719,robert.dutkiewicz@vgregion.se
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-06-03

Tillbaka till lediga jobb