Folktandvården, Specialkliniken för sjukhustandvård/oral medicin Göteborg

I Folktandvården Västra Götaland bidrar du till jämlik hälsa från första tanden till den sista – för alla människor i alla livets stunder. Här möter du en kultur präglad av samarbete, engagemang och glädje och har tillgång till ny teknik och experter inom alla områden. Det finns alltid någon att lära av och många att trivas med. Vi erbjuder stabiliteten för en trygg vardag och möjligheter att växa under hela ditt fortsatta yrkesliv.

Bli en del av något större. Välkommen till Folktandvården!

Meriteringstandläkare i Orofacial medicin, Göteborg - en unik möjlighet för dig som vill meritera dig inför en framtida ST-tjänst i Orofacial medicin.

Arbetsuppgifter 
Nu erbjuds du som tandläkare inom Folktandvården Västra Götaland att söka Meriteringstandläkare i Orofacial medicin. I meriteringstjänstgöringen ingår kliniskt arbete med egna patienter inom hela klinikens behandlingspanorama inklusive narkostandvård. Du kommer att arbeta under handledning samt delta i klinikens terapimöten och konsultationsverksamhet. Den kliniska tjänstgöringen kan bli aktuell både på Orofacial medicin Göteborg och på Orofacial medicin Mölndal.

Beskrivning
Specialisttandvården finns representerad inom hela Västra Götalandsregionen vid i huvudsak fem specialisthus som erbjuder specialisttandvård inom samtliga specialiteter. Dessutom bedriver Folktandvården en omfattande ST-utbildning. I samarbete med Institutionen för odontologi vid Sahlgrenska akademin satsar vi på framtidens tandvård genom att bedriva patientnära forskning.

Specialistkliniken Orofacial medicin Göteborg är en klinik inom Specialisttandvården Västra Götaland. Kliniken är belägen på Odontologen och bedriver omfattande patientverksamhet inom sjukhustandvårdens alla traditionella områden. Även forskning, vårdutveckling, undervisning och kompetensutveckling är viktiga delar av vårt arbete.

Kliniken har drygt 35 medarbetare och 12 behandlingsrum. Våra öppettider är måndag till fredag 07.30-16.15. Vi tar emot remisser från allmäntandvård och sjukvård med frågeställningar som berör utredningar och behandling vid sjukdomar och funktionsvariationer samt behandling av patienter med slemhinneförändringar, tandvårdsrädsla och behov av narkos.

Vi arbetar i en positiv anda där teamarbete och utveckling av verksamheten är naturliga inslag. Vi tycker det är spännande med utmaningar och nytänkande och strävar efter att engagera alla medarbetare i klinikens utvecklingsarbete.

Vi erbjuder tjänstgöring 50 -100 % under 12 månader eller efter överenskommelse. Detta är en möjlighet för dig som önskar meritera dig inför en framtida ST-tjänst i Orofacial medicin.

Kvalifikationer
Legitimerad tandläkare och minst två års erfarenhet av allmäntandvård.

Du bör ha erfarenhet av och ett genuint intresse för att arbeta med våra patientgrupper. Genomgångna kurser i exempelvis internmedicin, farmakologi, öron-näs-halssjukdomar, geriatrik, psykiatri, tandvårdsrädsla och orala slemhinnesjukdomar är meriterande men inget krav. Du bör ha som målsättning att gå vidare till en ST-utbildning i Orofacial medicin.

Hos oss får du möjlighet att ta eget ansvar och att göra skillnad. På Folktandvården ser vi samarbete som vår styrka och det är därför viktigt att vi kan arbeta bra tillsammans. Dina personliga egenskaper är viktiga och att kunna relatera till andra människor på ett lyhört sätt värderas högt. Om stressade situationer skulle uppstå är det viktigt att kunna ge stabilt intryck och också kunna organisera och prioritera arbetet på ett klokt och effektivt sätt. I det dagliga arbetet är du självgående och tar ansvar för din uppgift så att vi tillsammans kan lösa utmaningar och vara trygga tillsammans för de vi är till för.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Intervjuer planeras att hållas vecka 24 och 25.
Folktandvården Västra Götalandsregionen gör kontroll i misstanke- och belastningsregister innan anställning.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde september 2024 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2304
Kontakt
  • Maria Westin, Klinikchef , 070-7663103
Facklig företrädare
  • Jesper Johansson, TT, 010-4419590
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb