Sjukvårdsapotek VGR SV, Kungälvs sjukhus

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Välkommen till Sjukvårdsapotek VGR SV
Sjukvårdsapotek VGR SV är en del av det regiongemensamma Sjukvårdsapotek VGR och den enhet inom Sjukhusen i väster som ansvarar för förvaltningens samlade läkemedelsarbete. I enhetens uppdrag ligger ansvar för läkemedelsförsörjning, stöd i läkemedelshanteringsfrågor, uppföljning samt kvalitets- och patientsäkerhetsarbete, allt i nära samarbete med verksamheten. I enhetens uppdrag ligger också att stötta mer vårdnära ute på vårdavdelningarna och där hantera delar av det dagliga läkemedelsarbetet.

Sjukvårdsapotek VGR SV ingår organisatoriskt i verksamhet Diagnostik och service tillsammans med enheter för radiologi och medicinsk teknik.

Sjukvårdsapoteket inom Sjukhusen i väster arbetar för samtliga fyra sjukhus inom förvaltningen men har driftuppdrag med medarbetare på plats på Kungälvs sjukhus, Alingsås lasarett och det nybyggda Högsbo närsjukhus. Medarbetarna är apotekare, receptarier och sjuksköterskor.

Vi är nu i behov av ytterligare en receptarie till vårt team för att kunna utföra vårt uppdrag i enlighet med vårdens behov. Tjänsten är initialt placerad på Kungälvs sjukhus men på sikt eventuellt även på andra sjukhus inom förvaltningen.

Vem är du?
Vi söker dig som är legitimerad receptarie gärna med något eller några års yrkeserfarenhet.

Som person är du öppen och serviceinriktad och har lätt för att skapa nya kontakter och goda relationer. Du är van vid och tycker om att arbeta självständigt, samtidigt som du har god förmåga att samarbeta. Du är ansvarstagande, noggrann och bra på att själv organisera och strukturera ditt arbete. Då vi är en verksamhet i ständig utveckling är det viktigt att du uppskattar att arbetsuppgifter och arbetssätt varierar och förändras över tid.

Erfarenhet av arbete inom vården och sjukhusapoteksverksamhet är meriterande. Arbetet ställer krav på goda IT-kunskaper.

Vi erbjuder dig
Hos oss får du spännande och stimulerande arbetsuppgifter där du på olika sätt stöttar vårdenheterna i läkemedelsrelaterade uppdrag. Det kan t ex vara beställning och uppackning av läkemedel, iordningställande av antibiotika, packning av läkemedel inför hemgång, packning av vätskevagnar och att säkerställa att ordinerade läkemedel finns tillgängliga när patienten behöver dem.

På vår enhet har vi valt värdeorden engagemang – förtroende – gemenskap som ledstjärna i vårt arbete.

Arbete på samtliga sjukhus inom förvaltningen kan bli aktuellt även om huvudplaceringen initialt är på Kungälvs sjukhus. I nuläget arbetar vi endast dagtid vardagar, helgtjänstgöring och arbete kvällstid kan dock bli aktuellt på sikt.

Kvalifikationer
Legitimerad receptarie

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kungälv
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2298
Kontakt
  • Mari Henning, enhetschef, Sjukvårdsapotek VGR SV, 0702-683161
  • Marianne Skoglund-Andersson, samordnare, 0767-698392
Facklig företrädare
  • Maria Kopka, Sveriges Farmaceuter, maria.kopka@vgregion.se
Publicerat 2024-05-07
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb