Regionhälsan Sjukvårdens Larmcentral, Trollhättan

Om arbetet

Med kvalificerade medicinska bedömningar leder vi patienter till rätt vård och vår strävan är att hjälpa medmänniskor och rädda liv. Hos oss möter du olika slags patienter med skiftande vårdbehov, och vi svarar dygnet runt, årets alla dagar.

Från 1 oktober 2024 kommer vårt uppdrag innebära att bedriva triagering i väntrum av inkommande 112 samtal där vi följer upp patienter i väntan på resurs (ambulans).

Nu söker vi fler sjuksköterskor för att bedöma vårdbehov, triagera, och avgöra vad som är rätt prehospital resurs. Du kommer att samverka med olika vårdaktörer, såsom mobila närsjukvårdsteam, ambulans, sjukhus- och primärvård samt guida patienter till rätt vårdnivå. Till vår hjälp har vi vår kompetens, ett medicinskt beslutsstöd och samtalsmetodiken SVARAR-metoden.

Vi har regelbundna pauser för återhämtning, dagliga reflektioner, samtalshandledning,
fördjupningsföreläsningar, fortbildning och kompetensutveckling, friskvårdsbidrag samt fri sjukvård.

Introduktionsutbildning kommer att ske både i Gamlestaden och på NÄL.

Vi söker sjuksköterskor för dag, kväll och helgtjänstgöring. Vi använder oss av individuell schemaplanering (ISP). Möjlighet till rotation-/kombinationstjänster finns.

Om dig

Du är legitimerad sjuksköterska med minst tre års yrkeserfarenhet. Meriterande är att du har
specialistutbildning samt vana från prehospital verksamhet eller annan kompetens som bidrar till vår kollektiva kompetens i arbetet.

Du vill hjälpa människor med olika behov genom att se till att de får rätt hjälp. Du bör vara stresstålig, flexibel och bra på att lyssna, skriva och ställa frågor samtidigt. Du är ödmjuk, tydlig och noggrann. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du behärskar svenska språket fullt ut i både tal och skrift samt har goda kunskaper i engelska. Ytterligare språkkunskaper är meriterande. Vi arbetar i en IT-intensiv miljö med ett flertal olika system som du kommer att få lära dig här. Du behärskar grunderna i de vanligaste Office programmen och har god datorvana.

Du är svensk medborgare och kommer att genomgå säkerhetsklassning. Inför anställning använder vi oss av arbetspsykologiska tester som mäter simultankapacitet och logisk förmåga.

Om oss

Sjukvårdens Larmcentral startade 2017 i Västra Götalandsregionen och arbetar med bedömning av vårdärenden via 112. Idag utförs årligen cirka 225 000 ambulansuppdrag för regionens närmare 1,7 miljoner invånare.

Vårt uppdrag är att se till att patienten får rätt vård på rätt vårdnivå med rätt resurs i rätt tid till exempel ambulans, helikopter, liggande sjuktransport, hänvisning till sittande sjukresa, 1177 på telefon. Allt utifrån patientens unika behov vid tillfället.

Verksamheten finns i lokaler där all kompetens sitter tillsammans, vilket gör att du alltid har nära till värdefullt samarbete med kollegorna. Vi som arbetar här har bred kompetens från sjukvårdens alla arenor och vi är sjuksköterskor, läkare och undersköterskor. Vi är stolta över den yrkesmässiga mångfald som finns hos oss och för att vi tillsammans utför ett mycket viktigt arbete.

Våra larmcentralen finns i Gamlestaden Göteborg och på NÄL i Trollhättan.

Villkor

Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Tjänsten innefattar dag, kväll och helgtjänstgöring. Placering på NÄL, Trollhättan.

Vi har också ute en annons för vår enhet i Göteborg. För att komma till den annonsen, klicka här.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 80 - 100% enligt överenskommelse
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2245
Kontakt
  • Annette Hasselbom, Enhetschef, 0700–824751
Facklig företrädare
  • Lars Edvardsson, Vårdförbundet, lars.edvardsson@vgregion.se
  • Ann-Christine Johansson, Vårdförbundet, 0761-412207
Publicerat 2024-05-06
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb