Västtrafik, Utveckling, Upphandling och Hållbarhet, Upphandling

Västtrafik ansvarar för kollektivtrafiken i Västra Götaland. Varje dag reser 410 000 personer med oss. Det är ett uppdrag som är viktigt i det stora och det lilla, för varje enskild resenär och för att vår region ska utvecklas. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen.

Vill du vara en del av vår resa med att öka det hållbara resandet? Vi behöver stärka vår upphandlingsavdelning och vi söker nu en inköps- och upphandlingskoordinator till vårt upphandlingsteam. Har du ett stort intresse för inköp- och upphandlingsprocessen och kollektivtrafik – då är du rätt person för detta jobb!

Arbetsuppgifter

Detta är en ny roll och du kommer ha stora möjligheter att forma arbetssätt tillsammans med teamet. Ett viktigt uppdrag kommer vara att koordinera och säkerställa att inköp genomförs på ett korrekt sätt och som leder till att uppfylla Västtrafiks mål och visioner. Du har även ansvar för att löpande samordna arbetet med avdelningens upphandlingsbehov.

I ditt uppdrag ingår att genomföra förnyade konkurrensutsättningar vilket kan innebära att självständigt genomföra FKU från start till slut eller vara rådgivande till verksamheten i genomförandet. Rollen omfattar även att samordna Västtrafiks avrop mot VGR, Adda eller Kammarkollegiet. Rollen innebär också att ge vägledning inom upphandlingslagstiftningen och då framför allt inom LUF. Du kan på sikt även komma ansvara för att genomföra egna upphandlingar. Majoriteten av våra upphandlingar omfattas av LUF, men i vissa fall kan det bli aktuellt att tillämpa LOU och LUK. 

En stor del i ditt arbete som inköps- och upphandlingskoordinator kommer handla om att supportera och ge stöd till verksamheten rörande allmänna frågor om upphandling och inköp. Du kommer därför att behöva arbeta självständigt och vara tillgänglig för organisationen. Du ansvarar för att vidareutveckla och säkerställa processen för inköp via befintliga avtal och deltar i processarbetet inom upphandling och inköp. I dina arbetsuppgifter ingår också att bistå vid begäran av utlämnade av allmänna handlingar. 

Vem är du? 

Vi söker dig med ett stort engagemang och intresse för att vara med i vårt utvecklingsarbete där fokus ligger på att skapa förutsättningar för att göra rätt. Vi tror därför att du tycker om att stötta och hjälpa andra. Att vara tillgänglig, behjälplig och att svara snabbt är naturligt för dig. 

Du kommer i din roll som inköps- och upphandlingskoordinator ha många kontakter både internt externt. En förutsättning för att lyckas är att du är lyhörd och relationsbyggande. Du är mycket bra på att samarbeta och har en tro på att vi lyckas bäst och hittar rätt lösningar om vi jobbar tillsammans. 

Arbetet kräver att du är bra på att planera och organisera ditt arbete och att du känner dig bekväm med att driva dina projekt och uppdrag framåt på ett tydligt och resultatorienterat sätt. Du har en problemlösande förmåga. Du har ett genuint intresse av processer, inköp och upphandling och du ser fram emot att utvecklas i din roll. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom till exempel upphandling, inköp, ekonomi, logistik, statsvetenskap, juridik eller har relevant kompetens förvärvad på annat sätt, exempelvis genom arbetslivserfarenhet.

Meriterande är om du har erfarenhet från arbete inom offentlig upphandling, avtalsrätt och projektledning. Meriterande är även erfarenhet av upphandlingsverktyg, till exempel Tendsign eller Kommers.

En förutsättning för rollen är förmågan att kunna kommunicera mycket bra på svenska både i tal och skrift.

Västtrafik som arbetsplats 

Du kommer vara en del av vår avdelning för upphandling som består av 10 medarbetare med olika strategiska roller. Vi jobbar med upphandling, etablering av trafikavtal och även med strategiska frågor kring trafik och fordon.

Vi är många som jobbar på Västtrafik, med olika bakgrund och kompetens. Gemensamt har vi ett stort engagemang och en gemensam vision, en framtid där hållbart resande är en norm. Det händer alltid mycket hos oss. Vi växer och utvecklas i samklang med vad våra resenärer och samhället kräver av oss. Vi är vakna och nyfikna och i ständig förändring. Samtidigt har vi en arbetsplats med möjlighet till utveckling och fördjupning som erbjuder trygghet, stabilitet och goda förmåner.

Villkor och ansökan 

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. I tjänsten kan vissa resor förekomma. Placeringsort enligt överenskommelse. Provanställning kan eventuellt tillämpas och tjänsten kan komma att placeras i säkerhetsklass.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 26 maj 2024. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Michaela Shaw, Avdelningschef Upphandling, på michaela.shaw@vasttrafik.se, 010- 434 59 02.

Urval och intervjuer sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2201
Kontakt
  • Michaela Shaw, 0707847804
Publicerat 2024-05-03
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb