Kulturförvaltningen, Vitlycke museum

Kulturförvaltningen arbetar för ett fritt, rikt och starkt kulturliv i hela Västra Götaland. Vi främjar, stöttar och utvecklar Västra Götalands kulturliv tillsammans med kommuner, civilsamhälle och andra aktörer. Kulturförvaltningen ger tjänstepersonsstöd till regionens kulturpolitiska organ: Kulturnämnden och Styrelsen för kulturutveckling. Läs mer på vår webbplats vgregion.se/kulturforvaltningen.

För att utföra vårt uppdrag med konst, kultur, natur och kulturarv finns för kärnverksamheten två avdelningar, Konst och kultur samt Natur och kulturarv där respektive avdelning är uppdelad på ett flertal enheter. På avdelningen Natur och kulturarv finns de sex museer och besöksmål som förvaltningen driver. För att samordna tvärande frågor över hela förvaltningen arbetar vi i matris, där exempelvis vårt arbete med kommuner, barn och unga, samlingsförvaltning och Agenda 2030 ingår.

Om Vitlycke museum

Vitlycke museum är ett kunskaps- och upplevelsecentrum för världsarvet Tanums hällristningar och ligger i närheten av Tanumshede. Museet är ett internationellt besöksmål och har verksamhet både utomhus vid världsarvets hällristningsområden, i Bronsåldersgården och inne i byggnaden.

I vårt uppdrag ingår bl.a. att utifrån världsarvskonventionen och hällristningarna arbeta med information, program, visningar och kunskapsutveckling.

Vår programverksamhet ska göra det lätt att lära känna och få veta mer om hällristningarna och öka tillgängligheten till världsarvet, och museet fungerar därmed som en besöksportal för världsarvet. Utgångspunkten är i bronsåldern och hällristningsbilderna, men spänner över en 8 000 år lång epok av mänsklig närvaro i världsarvsområdet. Vi eftersträvar det genuina och att skapa en känsla av gemenskap i vår verksamhet, en levande kulturmiljö och arbetar under den kommande perioden aktivt med att utveckla vårt kärnkunskapsområde.

Arbetsuppgifter

Som vaktmästare är du en viktig del i museets verksamhet och bidrar till besökarnas helhetsupplevelse av museet. Du ingår i ett arbetsteam som ser till att skapa en vacker, trivsam och funktionell miljö i och utanför museet. Dina huvuduppgifter är att sköta grönområden, parkering, vägar och stigar i anslutning till museet, att hålla rent, sköta underhåll och reparationer av byggnader och utrustning. I arbetet ingår mindre och större uppgifter som uppstår vid behov, såväl planerade som akuta insatser. Kontakt med andra organisationer, leverantörer och kunder kan förekomma. Delar av arbetet är fysiskt krävande. Tjänsten kommer att innebära arbete på kvällstid och helger.

Kvalifikationer

  • Röjsågskörkort (RA, RB*)
  • Körkort B
  • Allmän maskinvana (jordfräs, lövsug mm)
  • Dokumenterad erfarenhet av ett gott serviceinriktat bemötande

Meriterande

  • Intresse av och kunskap om forntid och kulturhistoria
  • Traktor- och ATV-vana
  • Erfarenheter inom entreprenad, snickeri/bygg, skogsarbete, trädgårdsarbete, tidigare vaktmästartjänst

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är ansvarstagande, är självgående och är bra på att ta egna initiativ. Vi värdesätter också att du är van vid att erbjuda en god service till besökare och gäster och att du har en väl utvecklad samarbetsförmåga. Du trivs med ett högt tempo och varierade arbetsuppgifter. Du är flexibel och beredd att ändra arbetsuppgifter vid spontana behov. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Tanum
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2191
Kontakt
  • Monica Risenius, enhetschef, 0761-140387
Facklig företrädare
  • Jimmy Nilsson, Vision, 0700-207634
Publicerat 2024-05-02
Sista ansökningsdag 2024-05-16

Tillbaka till lediga jobb