Specialistkliniken för orofacial medicin SU/Östra och Kungälvs sjukhus

Om oss
Vi söker dig som vill vara klinikchef på vår specialistklinik för orofacial medicin SU/Östra och Kungälvs sjukhus.

Specialisttandvården bedriver specialisttandvård inom samtliga specialiteter, med 43 kliniker vid i huvudsak fem specialisthus i Västra Götaland. Vi har även en klinik med ett nationellt uppdrag kring sällsynta diagnoser, Mun-H-Center. En viktig del i specialisttandvården är vår omfattande ST- utbildning.

Folktandvården Västra Götaland har i samarbete med Institutionen för odontologi vid Göteborgs universitet utvecklat mycket goda förutsättningar för att bedriva patientnära forskning i Västra Götaland. Den forskning som bedrivs vid institutionen är av högsta internationella nivå. I samverkan med institutionen medverkar vi dessutom i den kliniska grundutbildningen av tandläkare och tandhygienister.
Vi bedriver även tandsköterskeutbildning samt har en enhet för forsknings- och innovationsstöd.

Om kliniken
Specialistkliniken för orofacial medicin SU/Östra och Kungälvs sjukhus har två utbudspunkter, på Östra sjukhuset och sjukhuset i Kungälv. Alla yrkeskategorier inom tandvård finns representerade på kliniken som idag består av 12 medarbetare. Klinikledningen utgörs av klinikchef och klinikkoordinator. Kliniken har ett mycket nära samarbete med sjukvården och deltar aktivt i spridning av kunskap inom ämnesområdet och dess utveckling. 

Om arbetet
Vi vänder oss till dig som är intresserad av ett spännande chefsuppdrag och som har drivet och förmågan att leda och utveckla klinikens verksamhet. Ditt ledarskap utgår från verksamhetens behov och skapar rätt förutsättningar för medarbetarna att utföra och utveckla sitt arbete. Genom tillitsbaserat ledarskap skapar du förutsättningar för en kvalitetsdriven verksamhetsutveckling. Du leder dina medarbetarna mot klinikens mål och genom förändring för att möta framtida förutsättningar.

Som klinikchef är du direkt underställd områdeschefen för specialisttandvården. Du har ett
verksamhetsansvar för klinikens ekonomi, personal och arbetsmiljö. I din roll ska du agera med helhetssyn och engagemang på både områdes- och förvaltningsnivå samt leda och utveckla din klinik tillsammans med dina medarbetare. För att klara klinikens uppdrag krävs samarbete med övriga klinikchefer inom orofacial medicin Folktandvården VG. Tillsammans med din verksamhet bidrar du aktivt till god samverkan med övriga klinikchefer inom Folktandvården, allmän- som specialisttandvård.

Med ett engagerat ledarskap utgår du från patient- och kundbehov och stärker en kultur som skapar förutsättning för hållbar utveckling. I ditt värdegrundsbaserade chefskap agerar du aktivt enligt Folktandvårdens kultur och värdegrund genom att vara en engagerad ledare som bidrar till goda samarbeten och som visar glädje i din arbetsgivarroll.

Läs gärna mer om Folktandvårdens verksamhet och organisation; Verksamhet och organisation - Folktandvården (vgregion.se)

Vad kan vi erbjuda dig? Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa.

Om dig
Vi söker dig som;

 • har högskoleutbildning eller annan likvärdig utbildning
 • har erfarenhet av chefs- och ledarskap
 • har yrkeserfarenhet inom tandvård
 • är tydlig och strukturerad i ditt ledarskap och främjar en stabil och tillitsfull arbetsatmosfär
 • främjar samarbete, delegerar och ger möjlighet till medarbetarnas utveckling
 • är mål- och resultatorienterad med förmåga att förmedla klinikens uppdrag och mål samt sätta dessa i ett större sammanhang
 • agerar enligt Folktandvårdens värdegrund, verksamhetsidé samt utifrån verksamhetsstrategier
 • har god kommunikativ förmåga där du i dialog skapar riktning och delaktighet
 • inspireras av framtida möjligheter och vill leda i förändring

Vi förutsätter att du har god digital kompetens och kan hantera Officepaketet.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet då arbetet innebär hög grad av samarbete och samverkan. Som person är du prestigelös och engagerad, har lätt för att samarbeta samt förmåga till helhetssyn. Du har ett lösningsorienterat förhållningssätt och tar ansvar för det gemensamma uppdraget. Du är lyhörd och intresserad av dialog för att uppnå engagemang och delaktighet.

Du förstår förutsättningarna för den politiska styrningen och kan samarbeta och hantera en verksamhet med flera aktörer.

Övrigt
Urval sker löpande och vi planerar för intervjuer den 27 maj 2024.

Chefsrekrytering inom Folktandvården följer chefsrekryteringsprocessen inom Västra
Götalandsregionen. som en del av urvalsprocessen kan testning vid regionens Center för chefsrekrytering förekomma.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2145
Kontakt
 • Områdeschef Charlotte Ulin , 070-0901494
Facklig företrädare
 • TT Jesper Johansson 010-4419590, VisionJeanetteHildingson010-4411990
 • SRAT Lise-Lott Björk 031-441 77 30, LedarnaPeggyÖstanbäck073-1829159
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-05-22

Tillbaka till lediga jobb