Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Akutmedicin och geriatrik

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om oss

Verksamhetsområde Akutmedicin och Geriatrik består av fyra vårdavdelningar med inriktning akutmedicin, allmän internmedicin och lungmedicin samt geriatrik. Akut- och olycksfallsmottagningen ingår i verksamhetsområdet och det finns ett mobilt team kopplat till en av våra vårdavdelningar. Vårt fokus är att ge god medicinsk vård och omvårdnad genom hela vårdkedjan från akutmottagningen till en trygg och säker utskrivning.

Verksamhetsområdet har även mottagningsverksamhet. Som del i Sahlgrenska Universitetssjukhuset har vi forsknings- och undervisningsuppdrag. Vi är drygt 450 anställda och har cirka 80 vårdplatser.

Vi söker dig som har erfarenhet och stort intresse för ledarskap, har förmåga att tänka nytt och inspirera, engagera och motivera medarbetarna.

Om tjänsten

Som verksamhetschef har du det samlade lednings- och arbetsmiljöansvaret för hela

verksamhetsområdet och skall leda verksamheten inom det medicinska området samt inom områdena personal, arbetsmiljö, ekonomi, forskning och utveckling samt innovation. Viktigt är också att bidra till ett gott samarbete med andra verksamheter och samarbetspartners inom och utom Sahlgrenska Universitetssjukhuset inklusive Sahlgrenska Akademin.

Du kommer att vara direkt underställd områdeschefen och ingå i områdets ledningsgrupp, vilket innebär att du kommer att vara engagerad i hela områdets resultat och utveckling. Tjänsten kräver ett ledarskap som är tydligt och kommunikativt, samt präglas av samarbete och problemlösning i en positiv anda. Inom verksamhetsområdet har du åtta vårdenhetschefer, tre sektionschefer samt en enhetschef tillika ställföreträdande verksamhetschef. Till din hjälp i utvecklingsarbetet har du en verksamhetsutvecklare, ett FoU-råd och en stab som stöttar i frågor kring ekonomi, personal och kvalitet.

Om dig

Du har chef- eller ledarerfarenhet från sjukhusverksamhet och en högskoleutbildning som vi bedömer relevant. Meriterande är om du är läkare med specialistkompetens inom internmedicin, akutsjukvård eller geriatrik och har erfarenhet av att driva utveckling och innovation. Vi ser gärna att du har erfarenhet av forskning och är disputerad.

Vidare har du erfarenhet och stort intresse för ledarskap, har förmåga att tänka nytt och inspirera, engagera och motivera medarbetarna.

Du har god ekonomisk förståelse, är resultatorienterad och har erfarenhet av uppföljning och analys av verksamheters resultat. Du förstår innebörden av och vikten av att accelerera omställningen till Nära vård och har erfarenhet av utvecklingsarbete för att främja detta.

Vi vill också att din värdegrund stämmer överens med Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Tjänsten är ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

 Välkommen med din ansökan!

 Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1964
Kontakt
  • Områdeschef, Maria Taranger , 0700-816764
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Johan Olsson, 031-3421000
  • SACO: Shokoufeh Manouchehr Pour Naeini , 0767-841650
  • Kommunal: Isabelle Yalcintas , 0705-087804
  • Vision: Niki Blomqvist , 0700-824724
Publicerat 2024-04-16
Sista ansökningsdag 2024-05-10

Tillbaka till lediga jobb